avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Solicitare documente oferta contracandidat
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Solicitare documente oferta contracandidat

Bună ziua,

Sunt membru al unei comisii de evaluare şi după şedinţa de deschidere, unul din ofertanţi a solicitat în scris invocând prevederile Legii nr. 544/2001 şi ale art. 215 din OUG nr. 34/2006 documentele de calificare, propunerea tehnică şi propunerea financiară a unui contracandidat.
Se pune problema dacă avem voie să le oferim documentele solicitate sau ce anume avem voie şi ce nu.
Am mai găsit următoarele prevederi legale:
-Art. 74 alin. (1) şi (2) din HGR nr. 925 din 2006: (1) Pe parcursul desfăşurării procesului de evaluare, comisia şi experţii cooptaţi au obligaţia de a păstra confidenţialitatea asupra conţinutului ofertelor, precum şi asupra oricăror alte informaţii prezentate de către candidaţi/ofertanţi, a căror dezvăluire ar putea aduce atingere dreptului acestora de a-şi proteja proprietatea intelectuală sau secretele comerciale.
(2) Încălcarea angajamentelor referitoare la confidenţialitate se sancţionează conform legii, disciplinar sau penal.
-Art. 274, alin. (4) din OUG 34/2006: (4) La cerere, contestatorul are acces la documentele aflate în dosarul achiziţiei publice depuse de
autoritate la Consiliu, cu excepţia propunerilor tehnice ale celorlalţi ofertanţi la procedura de atribuire, acestea din urmă putând fi consultate de contestator numai cu acordul scris al respectivilor ofertanţi, acord care se anexează la cererea pe care contestatorul o adresează Consiliului. (alineat introdus prin art. I pct. 60 din O.U.G nr. 76/2010, în vigoare de la 2 iulie 2010);
Am uitat să specific faptul că solicitantul a depus şi o contestaţie a documentaţiei de atribuire, înainte de deschidere.
În manualul operaţional emis de ANRMAP se specifică faptul că participanţii prezenţi în cadrul şedinţei de deschidere pot vizualiza formularul de ofertă depus de către un ofertant, comisia neputând invoca confidenţialitatea, dar nu se specifică dacă pot fi solicitate şi oferite copii de pe documente ulterior.

Vă mulţumesc anticipat pentru orice punct de vedere pertinent!
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 09:42, 2 Februarie 2012
La intrebarea cu aceeasi tema, adresata la data de 24.01.2012 a raspuns complet si documentat domnul Vlad Nicolae la data de 25.01.2012.
Va recomand sa vedeti raspunsul.
Mulţumesc pentru răspuns.
Ce am înţeles din postul domnului Vlad Nicolae: propunerea tehnică poate fi consultată la CNSC.
Problema este că: propunerile nu sunt la CNSC, întrucât s-a contestat doar documentaţia de atribuire şi petentul solicită nu consultarea, ci punerea la dispoziţie a unei copii a întregii documentaţii.
In situatia prezenta, invocati in raspunsul dvs. catre dansii, articolele pe care le-ati invocat, cu mentiunea ca dosarul achizitiei contine doar formularele de oferta ale ofertantilor.
De asemenea, avand in vedere continutul integral al dosarului achizitiei, stabilit conform art.213 din OUG 34, reiese ca, caracterul public al continutului (stabilit cf.art.213) dosarului apare doar dupa semnarea contractului.
Ca urmare, nu puteti da acces la dosar decat dupa incheierea contractului, pana atunci achizitia intrand sub incidenta art. 74, invocat de dvs.
Totodata, nici macar dupa incheierea contractului nimeni altcineva (in afara de membrii comisiei si de organe abilitate -ANRMAP, CNSC, etc -care semneaza declaratii de confidentialitate in acest scop) nu poate avea acces la ofertele tehnice depuse decat cu acordul intocmitorilor acestora, indiferent daca la CNSC sau AC.
O chestie care mi se pare fireasca si de bun simt, protejand dreptul de proprietate...
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura cerere oferte donigao donigao Buna ziua, Am participat la o procedura de cerere de oferte pentru atribuirea unui contract de achizitie publica. Unul dintre ofertanti cere acte din ... (vezi toată discuția)
Solicitare clarificari comunicare rezultat procedura ContSters229751 ContSters229751 Dupa comunicarea rezultatului procedurii poate furnizorul declarat necastigator sa solicite autoritatii contractante detaliile tehnice ale ofertei declarate ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal deschidere oferte licitatie fara intocmirea anexei cu documentele de calificare Jurist TM Jurist TM Buna ziua, tuturor! Azi am primit procesul verbal de la sedinta de deschidere a ofertelor la o licitatie publica- cerere de oferta. La procedura au ... (vezi toată discuția)