avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurari

Am facut rca in rate in 2010, am platit doar prima rata , iar acum mi-a venit citatie pentru ca m-au dat in judecata , sa le platesc si celelalte 3 rate. Masina este pe firma . Ce credeti despre aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 16:25, 1 Februarie 2012
Polita de asigurare RCA se achita in mod normal integral. Unele societati au apelat la acest tertip pentru a creste vanzarile. In mod normal acestea elibereaza si un act aditional pe care il semnati , in care sunt specificate scadentele. Nu va scapa de plata ratelor decat vanzarea masinii. In baza acelui act aditional va pot actiona in instanta (daca exista).
O alta varianta ar fi aceea ca pe polita in cauza au fost daune si in urma acestora au fost acordate despagubiri, iarasi o situatie in care se pot indrepta in instanta pentru recuperarea diferentelor de prima.
Cel mai indicat este sa va intelegeti cu acestia si sa evitati instanta care ar aduce suplimentar si plata cheltuielilor de judecata. (numai daca aveti semnat un act prin care ei ar putea dovedi esalonarea in rate a politelor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari auto FlorinCristian FlorinCristian Buna ziua , O intrebare am legata de asigurarea auto. Am o masina second asigurata la compania Euroins , am solicitat o polita pentru 12 luni , agentul ... (vezi toată discuția)
Doua rca-uri ContSters6135 ContSters6135 Buna seara! Am si eu urmatoarea speta. O persoana incheie cu o societate de asigurare o polita de asigurare obligatorie, cu plata in 4 rate. Intarzie la plata ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de mandat nelubt nelubt Colaborez cu un asigurator in baza unui contract de mandat PJ. Asiguratorul a impus vinzarea conditionata a politelor RCA cu o asigurare de locuinta - \"la ... (vezi toată discuția)