avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz din partea bancii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz din partea bancii

Detin un contract de credit si doua conturi la aceeasi banca. Desemenea am o conventie de plata automata a ratei. Un cont mai vechi, din care se face plata automata a ratei, un cont mai nou, pentru ffica mea aflata la studii. Sotia are un alt cont, personal. In contractul de credit sotia este semnatara din cauza legaturii dobandite cu mine prin casatorie si ca girant, in niciun caz coplatitor. Problema mea este urmatoarea: la ultima plata a ratei, nu aveam intreaga suma disponibila in cont, urma incasarea salariului peste doua zile iar banca a luat suma aflata in cont la data respectiva, intreaga suma de pe celalalt cont (amintesc, utilizat de fiica mea) si din contul sotiei. Problema a fost ca fata urma sa vina acasa dupa un examen si s-a trezit fara bani si in imposibilitatea de a cumpara bilet de transport. Nu este acesta un act de abuz al bancii si de violare de conturi personale, atata vreme cat eu am acord de plata numai pentru unul din cele trei conturi? M-am plans la banca si sarcastic mi-au sugerat sa ma deplasez la banca sa studiem contractul. Adica ma arunci intr-o prapastie dupa care ma chemi inapoi sa vedem daca a avut dreptate. Sunt prea mic sa ma lupt cu ei, OPC ma sfatuieste sa rezolv amiabil problema cu ei. Singura mea masura de protest e sa renunt la serviciile bancii, dar multi vor mai pati la fel. Nu sufera banca pentru ca ma retrag eu. Nu se poate face nimic pentru a-i trage la raspundere pentru abuzurile lor, atata vreme cat eu respect obligat regulile lor? Mentionez ca s-a mai intamplat anterior sa nu am intreaga suma iar banca a retras cat a gasit in cont iar la alimentarea contului a,luat diferenta plus penalizarile prevazute in contract, lucru cu care sunt de acord. Ce pot sa fac pentru a fi luat in seama de cineva? Nu vreau decat recunoasterea vinovatiei si sa nu se mai repete incidentul, sa nu mai treaca cineva prin ce a trecut familia mea. Va multumesc pentru timpul acordat citirii mesajului
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:11, 1 Februarie 2012
Va sfatuiesc sa cititi cu atentie contractul de credit inainte sa va lansati in afirmatii jignitoare fata de o institutie care v-a acordat incredere si a intrat intr-o relatie de credit cu dumneavoastra. respectandu-va partenerul contractual va respectati pe dumneavoastra. Nu emiteti aprioric judecati de valoare fara sa analizati cu atentie contractul.

Daca "contul fiicei" este deschis pe numele dvs, e al dvs, indiferent pe cine ati mai facut imputernicit pe acel cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extragere bani din cont automat, fara aprobarea clientului Indu Indu Am primit un SMS de la Banca cum ca: \"plata ratei va fi efectuata automat si gratuit din toate conturile curente daca in contul atasat creditului nu sunt sume ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont TudorB TudorB Buna ziua. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca din decembrie 2011 si, de cateva luni, banca imi percepe, mie si sotiei in calitate de girant, comision ... (vezi toată discuția)
Poprire cont sfr sfr As dori o informatie despre cum se procedeaza in urmatoarea situatie: sunt codebitor la un credit pentru nevoi personale contractat de sotia mea. La randul meu ... (vezi toată discuția)