avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fondu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fondu

la terminarea celor 180 de zile tribulalu i-a pus liberi iar curtea le-a respins pe 16 au fondul mai are sanse sa-i puna liberi?,deja i-au mutat pe rahova.multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 16:53, 2 Februarie 2012
Depinde, instanta este datoare sa verifice periodic legalitatea si temeinicia arestarii preventive, ceea ce inseamna ca, daca va gasi ca motivele care au condus la luarea masurii inca exista sau au aparut motive noi, va mentine arestul preventiv , iar daca va gasi ca au disparut motivele mentineriii narest, il va judeca in stare de libertate. Vedeti art 300 si 160 ^b din C. pr. pen, pentru a va faceo idee mai clara despre cum stau lucrurile.
da nu stiu ce sa mai zic ,tin sa mentionez ca procurorii iau scos art 75(agravant) a mai ramas cu art.215 alin.1 si 3 ,tribunalu l-a pus liber de 3 ori dar nu trece de curtea de apel de ce nu stiu aici sunt nelamurita.fara antecedente, o singura fapta ,prejudiciu recuperat,acuma i-a scos si agravantul asta care mai sunt motivele asta nu inteleg? Cand in acelasi dosar sunt persoane cu alin 2 si 5 tot art 215 sunt cercetati in stare de libertate,au iesit dupa nici 2 luni de arest cu mai multe articole si mai multe fapte printre care cunoscuti si cu antecedente penale si sunt liberi ma intreb cat de dreapta este justitia la noi nin tara cand citesc rechizitoriu si vad pe alti cu atate facute si se judeca liberi sunt total dejamagita de justitie
daca i-au trimis pe rahova asta inseamna ca au fost trimisi in judecata deoarece penitenciarele nu au voie sa detina decat pe cei condamnati si pe cei arestati preventiv in curs de judecata.
uneori un nerecidivist este de doua ori mai periculos decat unul recidivist.
chiar daca va fi judecat in stare de libertate asta nu inseamna ca nu va fi condamnat.
exista poate suspiciunea ca ar vrea sa se sustraga.
de sustras nici-o sansa n-ar face asta ,iar c-o sa-l condamne sa-l condamne dar pana atunci sa-l judece in libertate ca oricum o sa dureze ani de zile procesu.am inteles ca astea 6 luni pe arest se pune 1 an este adevarat ?
ralukastrugaru a scris:

la terminarea celor 180 de zile tribulalu i-a pus liberi iar curtea le-a respins pe 16 au fondul mai are sanse sa-i puna liberi?,deja i-au mutat pe rahova.multumesc


Faptul ca deja i-au transferat la penitenciarul Rahova nu inseamna ca nu au sanse...
Sa isi mai angajeze avocati ca sa convinga si Curtea de Apel...pentru ca se pare ca din ce ziceti avocatii actuali au o problema acolo...

Alte discuții în legătură

Urgent - calcul pedeapsa de executat cosminaa cosminaa URGEENTTT!!!! cat inseamna un an penal? pentru o pedeapsa de 2 ani pt complicitate la inselaciune cat ar avea de executat? va rog sa-mi raspundeti, astazi a ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice nicoletacar nicoletacar buna seara . sotulimeu executa o pedeapsa de 10 luni pentru conducere sub influenta g\bauturilor alcoolice fara permis si refuz de probe biologice. sapta. ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa recidivist Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am si eu o intrebare: Daca o persoana este recidivista si a fost arestat la aproximativ 2 ani de la eliberarea conditionata , in cazul care decizia ... (vezi toată discuția)