avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE SAU CADOU
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE SAU CADOU

Mai intai vreau sa va salut profesionalismul si coerenta cu care raspunde-ti utilizatorilor,si acum intrebarea;Vreau sa cumpar o casa copilului meu care este casatorit .Cum pot sa-i ofer aceasta casa sa fie bun propriu si sa nu intre in comunitatea de bunuri , cadou prin notariat,donatie ,nu merge prin notariat,fara a ma folosi de noua procedura a NCC.Cu stima si cosideratie
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:53, 11 Februarie 2012
Donatie cu prevederea expresa ca este facuta numai cu privire la copilul dumneavoastra si ca devine bun propriu al acestuia.
Donatie si numai copilului dvs su va deveni bun propriu al acestuia. Sunteti scutiti si de impozit pentru ca sunteti rude de grad I. Platiti doar onorariul notarului, in functie de valoarea imobilului, calculat la grila de expertiza imobiliara.
Incheiati un contract de donatie prin care imobilul va fi donat exclusiv fiicei dvs.( nu si sotului ).
Acesta va avea calitatea de bun propriu chiar daca imobilul va fi dobandit de ea in timpul casatoriei ( art.340 al.1 lit.b) c.civ.), iar in cazul unui divort nu va putea face obiectul unui partaj de bunuri comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Transfer propietate IoanNemeti IoanNemeti Cum pot lasa mostenire apartamentul pe care al detin cu sotia mea unuia din copii mei tinand cont ca la unl din ei i-am cedat parte din propietate pe numele ... (vezi toată discuția)
Act de donatie tottenkopfheitten tottenkopfheitten buna ziua sunt singur la parinti. sunt casatorit si am un copil minor. intrebare: 1] daca parintii mei imi doneaza [numai mie] un apartament in caz de divort ... (vezi toată discuția)