avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transfer propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transfer propietate

Cum pot lasa mostenire apartamentul pe care al detin cu sotia mea unuia din copii mei tinand cont ca la unl din ei i-am cedat parte din propietate pe numele acestuia iar apartamentul de care fac vorbire vreau sa-l dau celuilant copil.Care este modalitatea legala,(fara costuri prea mari ori deloc?)
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:12, 6 Octombrie 2011
ca sa fiti acoperit, mai bine decat testament, ati putea sa faceti o donatie scutita de raport, aratand clar in actul donatiei ca ati gratificat si pe celalalt cu alt bun imobil, respectiv casa, teren etc.
Donatie este scutita de impozit fiind rude de grad 1. Platiti numai onorariul notarului, donatie se face in forma autentica sub sanctiunea nulitatii absolute, care este stabilit in functie de valoarea din expertiza imobiliara notariala, tinand cont de anul construirii imobilului, etaj, starea acestuia...
Testamentul va costa mai putin sau chiar deloc. Testamentul autentic va costa onorariul notarului care nu poate depasi 100 RON, daca il faceti olograf, il intocmiti dvs este scris, semnat si datat de dvs, conditii esentiale pt acest fel de testament. Insa la succesiune este posibil ca celalalt frate pe care l ati gratificat primul sa pretinda reducerea liberalitatilor succesive daca se inclaca rezerva succesorala , in acest caz este de 2/3.
Buna ziua !
O solutie buna si utilizata cu succes este un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si/sau abitatie viagera pe care il incheiati cu copilul . Costul il aflati de la notariat .
ambele sfaturi primite de la colegii mei sunt foarte bune, cu mentiunea ca in al doilea caz, costurile sunt mai mari .
Pai cum dovedesc si daca este necasar aceasta ca am despagubit pe celalant copil caci actele cu cate am despagubit le-am facut pe numele acestuia si eu nu am nici o dovada !
Nu trebuie sa dovediti nimic. In actul donatiei se va face mentiunea ca este scutita de raport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament banicaemilia banicaemilia Buna ziua, Ma intereseaza ce trebuie sa fac pentru a fi sigura ca imobilul in care locuiesc si al carui proprietar sunt va ajunge, in cazul in care mi se ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament ieeugen ieeugen buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. pot face donatia unui apartament unuia dintre fii mei? ce acte imi trebuie si cam care ar fi conditiile ... (vezi toată discuția)
Acte testament getvoi getvoi Buna ziua!As dori sa stiu, cui ma adresez [notar,avocat....], ce acte sunt necesare ,si cam la cat se ridica costurile [aproximativ]...pentru efectuarea unui ... (vezi toată discuția)