mi-am platit impozitul pe proprietati pana la 31 martie 2011si am beneficiat de reducere de 10% .In cursul anului 2011 s-au facut niste verificari la taxe si impozite pe ultimii 5 ani si cred ca s-au gasit niste neconcordante in calculatoare . .Anul acesta cand am mers sa platesc mi s-a comunicat ca am de plata niste restante destul de mari (aproape 300 lei si peste 200 lei dobanzi)si cu dobanzile aferente pe ultimii 5 ani la aceste restante . ESTE corect sa mi se calculeze dobanzi de intarziere atata timp cat greseala a apartinut salariatilor primariei sau a calculatoarelor ? trebuie sa le platesc ?sau pot achita numai restantele fara dobanzi? Va multumesc!!!
Daca dvs. ati fost cu plata impozitelor si taxelor la zi, adica nu ati avut restante, nu vi se poate calcula penalizati pentru ca cineva a calculat gresit cat aveti de plata, iar dvs., de buna - credinta, v-ati conformat si ati platit in timpul legal. Daca va este trimisa o astfel de decizie de impunere contestati-o facand in acelasi timp dovada ca dvs. ati platit ceea ce vi s-a cerut la timpul respectiv (cu chitantele de plata respective). Obligatoriu daca va calculeaza penalitati trebuie sa va indice si temeiul legal. Teoretic nu vi se poate imputa penalitati pentru o suma care ulterior a fost recalculata si nu din vina dvs.