avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis conform art. 103, lit. c) din OUG ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis conform art. 103, lit. c) din OUG nr.195/2002

Am avut un accident de circulatie anul trecut in care a fost inceputa urmarirea penala pentru infractiunea prevazuta de 184, art 2 si 4 din Cod penal(vatamare corporala din culpa) iar pe 10. 01. 2012 am primit acasa o rezolutie de la Parchet cu raspunsul de NUP pe art.228 lit.f cp(plangerea nu exista).Am fost la politie cu rezolutia si imi spune ca imi suspenda permisul pe o perioada de 90 de zile prevazut de art.103 lit.c ca urmare a nerespectari semnului "Cedeaza trecerea"(mentionez ca in tot acest timp de cand a avut loc accidentul si pana am primit rezolutia acasa am fost din 30 in 30 de zile la Parchet pt ami prelungi dovada de circulatie),si imi imaneaza o adresa tip unde scrie cu pixul art.103/c si nici decum un PV.:(
Acum va intreb pe dumneavoastra se poate retine permisul fara un PV?
Am luat aceasta adresa, am facut un dosar cu inscrisuri si alte probe si am mers la Judecatorie sa depun plangere in contencios administrativ asupra acestei adrese la care am cerut un Certificat de Grefa, unde am mers cu el la politie sa-mi ridic permisul. La politie nu a vrut sa-mi inapoeze permisul pe baza Certificatului de Grefa spunandu-mi niste lucruri care pe mine nu m-au lamurit deloc.Atunci eu am facut o cerere domnului Comandant cerandu-i inapoierea permisului de conducere sau o dovada inlocuitoare pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti sau un temei legal bazat pe un art. in care se specifica ca nu mi se poate inapoia permisul in baza Certificatului de grfa.
Acum eu ma intreb exista PREZUMTIA DE NEVINOVATIE!!!!:(Ce efec are plangerea facuta de mine, asupra mea sau a politiei de masurile luate in defavoarea mea in cazul in care sa presupunem ca eu voi castiga procesul, perioada de suspendare a permisului a trecut la termen!!!???:

Intrebarea mea pt.dumneavoastra este exista vreo baza legala in care cu Certificatul de Grefa nu imi pot primi permisul?
Cel mai recent răspuns: cristofor29 , utilizator 23:04, 1 Februarie 2012
Faceti o cerere de restituire la Prim-Procuroul Pachetului de pe raza Judecatoriei care se ocupa de dosar. Trebuie sa va dea un raspuns in scris, iar in baza acestuia , daca e negativ il contestati, daca e pozitiv va luati permisul.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
ContSters191851, utilizator
La Parchet s-a finalizat dosarul mi s-a dat NUP pe art 228 lit. f cp. Am fost in audienta si mi-au spus ca daca vreau sa fac contestatie pe rezolutia care mi s-a dat la Parchet, adica pe neinceperea urmaririi penale altfel cu masura contraventionala pe care a luat-o politia de a mi suspenda permisul nu au treaba
Rezolutia procurorului a fost de NUP pentru ca nu a fost depusa nicio plangere penala impotriva dvs. Dvs. ati savarsit o contraventie care trebuie sanctionata.In cazul accidentelor de circulatie nu se intocmeste proces verbal de contraventie pe baza caruia sa vi se aplice sanctiunea suspendarii dreptului de a conduce vehicule. Adresa pe care ati primit-o de la politie tine locul procesului verbal de contraventie si puteti s-o contestati in instanta. Dupa parerea mea sansele de castig sunt minime. Actiunile dvs. au un efect de prelungire a perioadei de incertitudine. S-ar putea sa ajungeti in vara cu finisarea procesului si atunci va trebui sa predati permisul de conducere (daca acum reusiti sa-l recuperati)
Succes!
Problema este cum pot sa-l recuperez!!!???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat EugenBu EugenBu Buna ziua. La data de 09.11.2009 am fost implicat intr-un accident rutier in care am accidentat foarte usor pe trecerea de pieton un tanar. Imediat l-am ... (vezi toată discuția)
Drept de circulatie claudia violeta claudia violeta In luna octombrie mi s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 1 luna. Am contestat procesul verbal si m-am prezentat cu certificatul de grefa la ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis napoleonul napoleonul Salut, ma lamuriti,va rog,intr-o problema. Acum 2 luni a avut loc un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unui pieton. La manevra de mers inapoi,pt ... (vezi toată discuția)