avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoastere paternitate la notar in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoastere paternitate la notar in strainatate

buna ziua! vreau sa stiu daca tatal-cetatean italia intocmeste la notar italian o recunoastere a paternitatii, pot printr-o procura speciala sa merg la starea civila cu recunoasterea respectiva, pentru a fi trecut la rubrica tatal si apoi sa ridic certificatul de nastere?
Nu prin procura! Prin declaratie de recunoastere a copilului, cu acea declaratie va puteti Duce la starea civila. Puteti sa o intocmiti la un notar Italian tradusa si aposilata. Ea tb sa cuprinda numele tatalui, date de identificare a acestuia, datele copilului din certificatul constatator al nasterii eliberat de maternitate, adica renumele si numele si acordul tatalui sa poarta numele de familie fie al mamei fie al tatalui sau al amndurora.
se poate face acest lucru si prin avocat?adica cu declaratia data la notarul italian,tradusa, sa mearga la starea civila entru a fi trecut tatal in certificatul de nastere? Sau trebuie facut acest lucru personal de catre unul dintre parinti?
Multumesc pentru raspuns!
Interesati-va la starea civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil născut în italia, fără tată în certificatul italian. cum putem rezolva în românia această problemă? Geaninagy Geaninagy Buna ziua eu am născut in Italia iar fata in certificatul italian are numai mama si numele mamei de familie concubinul meu nu a putut fi prezent in Italia ... (vezi toată discuția)
Recunoastrea minorului crina_nico crina_nico buna ziua ...fetita mea sa nascut in romania avand tatal italian ...am nascut in romania (sarcina 7 luni) eram la parinti ...am urmat toate actele nesesare ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat nastere natalia99 natalia99 daca tatal nu este la data nasterii in tara iar noi nu suntem casatoriti legal ,ce trebuie facut ptr a obtine certificatul de nastere in care sa apara si ... (vezi toată discuția)