avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Procura banca pentru persoane imobilizate ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Procura banca pentru persoane imobilizate ...

In situatia unei persoane imobilizate la pat fara a-si putea folosi mana dreapta (imobilizarea survenind pe neasteptate) care are un depozit bancar pe numele lui, dar fara imputernicit, ce act notarial ii este necesar sotiei pentru a fi trecuta si ea ca imputernicita la acel depozit. Care sunt pasii de urmat pentru obtinerea acestui act notarial?
Va multumesc anticipat si astept un raspuns cat de repede se poate.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 13:47, 2 Februarie 2012
Faceti o procura autentica. Mergeti la un notariat si solicitati deplasarea unui notar acasa la persoana imobilizata.
Si daca persoana imobilizata numai poate scrie atunci cum se procedeaza?
pune degetul.
in urma carui fapt persoana e imobilizata la pat ? Daca a cazut si si-a fracturat maini, picioare.. e una si daca a avut un atac cerebral e alta, notarul e in drept sa refuze sa autentifice actul
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Nu se mai pune indexul mainii stangi cu tus, se scrie numele in calr la semnatura si pe incheierea de autentificare se face mentiune de catre notar de motivul pentru care partea nu a putut semna actul.
Insa daca are vreo boala nu fizica ci una care i ar putea afecta capacitatea de exercitiu, notarul nu7 poate autentifica actul, decat daca are certificat de la IML care sa constate ca este apt si are capacitate deplina de exercitiu.
Persoana in cauza i s-a depistat o tumoare la cap care s-a manifestat ffff repede si nu am avut timp sa facem demersurile necesare pentru contul bancar. Boala i-a afectat vorbirea si mana dreapta. In acest caz care sunt demersurile necesare pentru ca sotia sa beneficieze de acel depozit fiind trecuta ca imputernicita?

Alte discuții în legătură

Se poate contesta un act notarial ? anndraolivia anndraolivia Se poate contesta un act notarial ca motiv principal fiind ca cel care l-a semnal nu era in deplinatatea facultatilor mintale , dar in conditiile care aceaa ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto in baza unei procuri - poate fi facuta de consilierii juridici? siempreska siempreska Buna! Ma intereseaza daca un consilier juridic poate face demersurile pt o inmatriculare auto pe baza unei procuri; procura trebuie sa fie una notariala? sau ... (vezi toată discuția)
Imputernicire notariala Naserum Aciroiv Naserum Aciroiv Mama mea este imobilizata la pat si am nevoie de imputernicire notariala pentru a deschide cont bancar. Mama mea sufera de dementa moderata. In aceasta ... (vezi toată discuția)