avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imputernicire notariala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imputernicire notariala

Mama mea este imobilizata la pat si am nevoie de imputernicire notariala pentru a deschide cont bancar. Mama mea sufera de dementa moderata. In aceasta situatie se poate face imputernicire notariala pe care sa o semneze?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 16:29, 5 Iunie 2019
Buna ziua,
Daca un medic constata ca este capabila sa inteleaga ce semneaza si notarul este deacord ...
Dacă mama dvs suferă de demență, atunci nu are discernământ pentru a da o declarație în fața notarului. Singura dvs posibilitate este să formulati acțiune pentru punere sub interdicție judecătorească a mamei si dvs sa fiti numit tutorele acesteia putând in acest fel sa-i reprezentați interesele in fata oricărei instituții, sa incasati venituri in numele ei si sa-i administrati bunuri mobile si imobile. După acest demers, în functie de evaluarea medicală puteti sa faceti demersuri sa fiti numit si însoțitorul acesteia fiind remumerat de stat cu o sumă de aproximativ 1300 lei pe lună. Luati legatura cu un avocat( recomandat sau de pe forum) sa va ajute cu acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul meu, înregistrat cu demență moderată, e de acord să vindem un imobil. are dreptul să vândă, și dacă nu ce pot să fac în acest sens? Aura M Aura M Eu si sotul meu suntem proprietary pe apartament la casa.Sotul meu e inregistrat cu dementa moderata.El mi-a dat acordul verbal sa vindem proprietatea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, cu mare tristețe vă spun ca mama mea, 93 ani, după ... ZaharescuAlfred ZaharescuAlfred Bună ziua, Cu mare tristețe vă spun ca mama mea, 93 ani, după două AVC-uri masive în ultimii 2 ani, a fost diagnosticată cu demență mixtă galopantă ... (vezi toată discuția)
Succesiune pe baza de curatela? duta sorina duta sorina Socrul meu a murit,eu si sotul locuim in casa socrilor si dorim sa facem succesiunea.Sotul meu mai are doi frati care sunt de acord sa renunte la masa lor ... (vezi toată discuția)