avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soțul meu, înregistrat cu demență moderată, e de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soțul meu, înregistrat cu demență moderată, e de acord să vindem un imobil. Are dreptul să vândă, și dacă nu ce pot să fac în acest sens?

Eu si sotul meu suntem proprietary pe apartament la casa.Sotul meu e inregistrat cu dementa moderata.El mi-a dat acordul verbal sa vindem proprietatea ,intelege despre ce este vorba.Are el dreptul legal sa vanda?Daca nu ,ce pot eu sa fac ca sa vand totusi?
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:06, 20 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar o comisie medicală se poate pronunța dacă soțul Dvs. are discernământ.
Dacă nu are, aveți la dispoziție instituția punerii sub interdicție și numirea unui tutore.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui evaluat de un medic legist și obținut un certificat medico legal psihiatric care să ateste că are discernământ (acest certificat e valabil 48 de ore, din cate retin).
Dacă nu are discernământ, va trebui să contactați un avocat și să obțineți o hotărâre judecătorească de punere sub interdicție. In aceeasi hotărâre va fi numit un tutore. Însă dacă vreți să vindeți va trebui specificat exact ca tutorele este desemnat pentru a reprezenta persoana fără discernământ la vânzare. Faptul că ii administreaza bunurile nu va fi suficient.
Evaluarea este necesară și obligatorie în cazul prezentat? Este cerut de cineva în mod expres? Cine l-ar putea solicita?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
de notar daca il vede ca nu prea inelege ce se intampla.
Chiar daca treceti de notar si se incheie actul, acesta poate fi atacat pe acest motiv.. daca aveti pe cineva in familie care se opune vanzarii de ex.
Moderatorii nu trebuie sa stie sa scrie corect? Nu am inteles nimic din raspunsul d-nei moderator "gi-jane2".

Alte discuții în legătură

Punere sub interdictie hatice_e hatice_e Bunica sufera de dementa,aş dori sa ştiu ce pot face pentru a o pune sub interdictie,mai exact bunica locuieşte la mine de aproximativ 2 ani,bunicul este ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie codrutavlad codrutavlad buna ziua! este obligatoriu ca o persoana cu dementa vasculara, care are certificat de incadrare in gradul Grav de handicap,sa fie pusa sub interdictie?de ... (vezi toată discuția)
Succesiune arvat_t arvat_t Buna seara,in urma decesului mamei mele,suntem trei mostenitori.Unul din cei trei frati,este senil,diagnosticat cu dementa senila.In fata notarului ptr ... (vezi toată discuția)