avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate contesta un act notarial ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate contesta un act notarial ?

Se poate contesta un act notarial ca motiv principal fiind ca cel care l-a semnal nu era in deplinatatea facultatilor mintale , dar in conditiile care aceaa persoana a mai semnat un act , dupa data primului act semnat la notar ???
Se poate consedera epilepsia o boala psihica ata de grava incat iti poate afecta total actiunile ??
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
anndraolivia, utilizator
Puteti cere anularea actului in instanta pentru ca persoana la data semnarii actelor nu avea capacitate de exercitiu deplina dar trebuie sa si dovediti acest lucru.
Cum se poate dovedi ??
Nu eu doresc ca contest un act....o verisoara de-a mea doreste sa conteste pe acest motiv , insa si a a mers la notar cu acea persoana sa i se semneze la randul ei un act....
Deci nu cred ca nu era in deplinatatea facultatilor mintale
Avand in vedere ca notarul a luat consimtamantul persoanei respective acesta nu putea indeplini actul , adica autentifica, daca avea dubii cu privire la capacitatea de exercitiu deplina a persoanei respective.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capacitate de exercitiu liana16 liana16 Am o speta: doi batrani unul de 81 de ani si sotia de 76 de ani au incheiat un act de vanzare-cumparare cu drept de habitatie viagera cu un nepot al lor. Avand ... (vezi toată discuția)
Anulare testament slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua in cazul in care eu am fost data in judecata de verisoara mea si am facut o tranzactie intre noi in 1997 pe baza unui testament autentificat pe data ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa - vanzatori pensionari LittleMermaid LittleMermaid Saptamana aceasta am semnat antecontractul in vederea cumpararii unui apartament. Apartamentul are doi proprietari, sot si sotie, ambii pensionari. Problema ... (vezi toată discuția)