avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare testament
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare testament

Buna ziua in cazul in care eu am fost data in judecata de verisoara mea si am facut o tranzactie intre noi in 1997 pe baza unui testament autentificat pe data de 17 ianuarie 1997 unde era pusa de tatal meu mostenitor legatar universal mai pot ataca testamentul tiinand cont ca am aflat ca tata era internat in spital in ziua autentificarii testamentului si tata a murit lpe 21 ianuarie 1997 dupa testament si am suspiciuni ca ar fi semnatura tatalui meu ?
Va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde .
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 12:53, 22 Mai 2015
1.
Nu orice persoana care este in spital trebuie sa nu fie in deplinătatea facultăţilor mintale;
Testamentul era in forma autentica, nu ?. Atunci vezi: - Legea notarilor publici
Art. 59. - Când notarul public are îndoieli cu privire la deplinătatea facultăţilor mintale ale vreuneia dintre părţi, procedează la autentificare numai dacă un medic specialist atestă în scris că partea poate să-şi exprime în mod valabil consimţământul în momentul încheierii actului.
2.
Daca totusi aveti dubii rezonabile, puteti face o actiune in instanta, fie in penal fie in civil, pt. constatarea falsului in acte publice, uzului de fals, etc.
Verificati daca dreptul la actiune nu s-a perimat (de cand cunoasteti/banuiti existenta falsului).
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2015
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate testament autentic slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o problema de ordin juridic si as fi foarte recunoascatoare daca ati reusi sa ma ajutati cu un sfat de natura juridic . In cazul in care eu ... (vezi toată discuția)
Atacare testament slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o problema de ordin juridic si as fi foarte recunoascatoare daca ati reusi sa ma ajutati cu un sfat de natura juridic . In cazul in care eu ... (vezi toată discuția)
Eliberare duplicat testament slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua tatal meu pe data de 17 ianuarie 1997 a facut un testament unde a instituit-o pe verisoara mea legatar universal.data autentificarii testamentului ... (vezi toată discuția)