avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliberare duplicat testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliberare duplicat testament

Buna ziua tatal meu pe data de 17 ianuarie 1997 a facut un testament unde a instituit-o pe verisoara mea legatar universal.data autentificarii testamentului este si data internarii in spital si a decedat pe data de 21 ianuarie 1997.

1.Succesiunea trebuia sa se deschida la notarul care a facut testamentul sau la orice notariat?

2.Testamentul trebuia sa se inregistreze la Camera Notarilor?

3.Notarul de ce nu poate sa imi elibereze un duplicat dupa original ,desi tatal meu a decedat acum 18 ani ?
Va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde .
Cel mai recent răspuns: Loredana Oltean , Consilier juridic 15:24, 26 Mai 2015
Buna ziua!
1. Legiuitorul in Vechiul Cod Civil reglementa la art. 651 ca mostenirea unei persoane se deschide la ultimul domiciliu al defunctului , nespecificand detalii cu privire la notarul public, competenta acestora fiind stabilita in legi speciale. Si in legea speciala Legiuitorul face mentiunea ca este competent notarul public cel dintai sesizat din circumscriptia in care defunctul a avut ultimul domiciliu. In cazul in care nu se mai doreste de catre parti continuarea procedurii de catre primul notar public sesizat, acestea se pot adresa unui alt notar printr-o procedura de transfer. In cazul in care un testament a fost redactat de catre un notar, este de preferat a se continua procedura la acel notariat, dar nu este obligatoriu, intrucat nu exista nicio lege care sa prevada aceasta obligativitate.
2. Din cate stiu eu, actele notariale intreprinse pana in 2007 sunt inregistrate la Arhiva Nationala a Notarilor Publici, iar ulterior anului 2007 acestea sunt tinute in format electronic.
3.Pentru a obtine un duplicat al testamentului, va puteti adresa notarului care l-a redactat sau autentificat, sau Arhivei Judetene/Nationale a Notarilor Publici.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare testament slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua in cazul in care eu am fost data in judecata de verisoara mea si am facut o tranzactie intre noi in 1997 pe baza unui testament autentificat pe data ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire- competenta miky1010 miky1010 Dezbaterea pentru un apartament din Adjud se poate face la Galati? (vezi toată discuția)
Incetare efect testament slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua in 1997 tatal meu a lasat un testament autentic unde scrie ca eu ca fiica am rezerva descendentului si ca o instituie pe verisoara mea legatar ... (vezi toată discuția)