Buna ziua in 1997 tatal meu a lasat un testament autentic unde scrie ca eu ca fiica am rezerva descendentului si ca o instituie pe verisoara mea legatar universal si ca ii lasa toate bunurile.imobile si.mobile la data decesului.Mentionez ca mama a murit prima in 1996.In 2007 mama este trecuta pe un titlu de proprietate dupa tatal dnasei pe un teren agricol.Fiind dupa moartea tatalui luat acest teren il impart la notar cu verisoara sau imi ramane doar mie in calitate de fiica?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.Stima.
Pe mama au mostenit-o sotul supravietuitor (1/4) si fiica (3/4). Deci, la moartea mamei ati mostenit 3/4 din teren iar tatal dvs. doar 1/4. Dupa moartea tatalui, impartiti cu verisoara 1/4 din teren astfel dupa cum se mentioneaza in testament. Trebuie sa deschideti succesiunea dupa mama, intai. Apoi, pe cea dupa tata. Cel mai bine ar fi sa despagubiti verisoara (sulta) si sa ramaneti cu tot terenul. Acest lucru il puteti face in procedura succesorala dupa tata, prin partaj voluntar
Va multumesc pentru raspuns.Am incheiat succesiunea si dupa mama si dupa tata.Acest teren a aparut in 2007 .tatal meu a mentionat ca lasa toate bunurile mobile si imobile care se afla la data decesului lui .El decandand in 1997 ceea ce apare dupa moartea lui tot se imparte sau si-a incetat efectul testamentul?Multumesc anticipat pentru raspuns.
Terenul face parte din masa succesorala a mamei chiar daca nu este pe certificatul de mostenitor; din pacate titlurile de proprietate s-au tot eliberat asa, aiurea, pe numele unor persoane decedate ... Mergeti si faceti la ambele succesiuni suplimente la certificatele de mostenitor. Situatia este in continuare cea pe care v-am descris-o mai sus. Faptul ca terenul a aparut mai tarziu nu schimba cu nimic lucrurile
Succesiune
ion01
In 1997 am cumparat o casa (CU CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE) de la o persoana in varsta, necasatorita, fara parinti in viata si fara copii. In 2009 mi-a ... (vezi toată discuția)
Testament
so2ro
Buna ziua,
O familie are 3 copii. Tatal e decedat, ramane doar mama cu cei 3 copii. Nu se face succesiunea dupa moartea tatalui. Mama lasa prin testament ... (vezi toată discuția)