avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... inmatriculare auto in baza unei procuri - poate fi ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

inmatriculare auto in baza unei procuri - poate fi facuta de consilierii juridici?

Buna! Ma intereseaza daca un consilier juridic poate face demersurile pt o inmatriculare auto pe baza unei procuri; procura trebuie sa fie una notariala? sau se poate face o simpla imputernicire prin care persoana interesata sa mandateze consilierul sa faca aceste demersuri?Multumesc!

PS: la biroul de inmatriculari mi s-a spus ca mai nou consilierii juridici nu pot face asta pe baza unei simple procuri, ca nu au putere sa avizeze acte juridice si ca le trebuie procura de la un avocat sau notar....ceva de genul
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 22:06, 11 Aprilie 2010
Consilierii juridici pot face demersuri pentru inmatricularea masinilor care apartin entitatilor, persoane juridice, unde sunt angajati cu contract individual de munca . Ei nu au putut niciodata legal sa faca astfel de demersuri pentru persoane fizice decat in baza unei procuri autentice si, spun eu, cu caracter special, si doar in afara profesiei.In acest caz , nu calitatea de consilier juridic este importanta ci calitatea de imputernicit prin procura speciala autentificata la notarul public. Orice persoana cu capacitate de exercitiu deplina poate sa inmatriculeze o masina daca proprietarul masinii il imputerniceste in acest sens prin procura notariala cu caracter special. Avocatii nu pot legaliza astfel de procuri doar notarii pot sa o faca, deoarece avocatii nu autentifica acte, ei pot doar sa confere unui act data certa sau sa certifice identitatea partilor.
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
Emil Lasconi, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura banca pentru persoane imobilizate ... blueeyes550 blueeyes550 In situatia unei persoane imobilizate la pat fara a-si putea folosi mana dreapta (imobilizarea survenind pe neasteptate) care are un depozit bancar pe numele ... (vezi toată discuția)
Apostilare si autentificare Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua, in Ian la finele lunii o sa tinem o hotarare a consiliului director pentru o fundatie in romania. Din cei 4 membri doar 3 pot sa participe si ... (vezi toată discuția)
Procura auto? smart28 smart28 Salut De curand am achizitionat o masina si avand ceva probleme cu un credit la o banca, am inmatriculat-o pe numele tatalui, insa as avea nevoie sa ies cu ea ... (vezi toată discuția)