in Ian la finele lunii o sa tinem o hotarare a consiliului director pentru o fundatie in romania.
Din cei 4 membri doar 3 pot sa participe si cel care nu participa e in Anglia.
Acum doresc sa stiu daca Imputernicirea membrului din Anglia tr Apostilata acolo la noi sau nu tr apostilata
Daca Hotararea consiliului director trebuie Autentificata de notar si el tr sa fie prezent sau pot sa merg cu hot in original la el la birou sa o autentifice
Daca modificarile aduse la statut si act constitutiv tr facute prin act aditional sau tr schimbat din nou statututl si actul si dc si acestea tr autentificate la fel de notar sa fie prezent sau la el la birou.
Daca Hot de consiliu nu tr autentificata, atunci mai tr sa apostilez imputernicirea ?
Mentionez ca pe un afis din cadrul jud cornetu la ce acte iti tr dc faci modif la statut/act constitutiv scria acolo ca nu este obligatoriu intocmirea Hot in forma autentica sau atestata de avocat ci numai ca atunci cand o depui sa fie depusa in 5 ex originale.
Sunt unpic nelamurit si am nevoie de niste opinii din partea dvs
Daca sunteti consilierul juridic al acelui ONG, aveti dreptul de a certifica documentele, de a atesta calitatea partilor etc. (vedeti L.514/2003).
Imputernicirea nu trebuie apostilata ci numai certificata.
Hotararea nu trebuie sa fie in forma autentica dar o puteti certifica in acelasi mod si pe acelasi temei juridic.
Succes!
Da multumesc pentru raspunsul dat, dar vreau sa va spun ca acel membru sta in Anglia si imputernicirea o face in limba engleza, credeti ca poate sa o certifice acolo un avocat si sa nu o mai apostileze sau tr sa o si apostileze sau poate sa imi triimta imputernicirea si eu sa merg sa o traduc si sa o legalizez ?
Am inteles ca hot consiliului nu tr sa o autentific dar actele modificatoare gen statut/act constitutiv le autentif pana la urma la notar ?
Daca imputernicirea este data in limba engleza si autentificata acolo, atunci ar fi bine si daca ar apostila-o. Pentru ca apoi sa o traduceti la un traducator autorizat si sa o certificati, atasind originalul apostilat.
In legatura cu celelate documente mentionate de dvs., va mentionez ca le puteti certifica pe acelasi temei al legii 514/2003, cerinta anterioara a autentificarii la notar existind ca obligatie pana la aparitia legii mentionate, inclusiv semnaturile (care se cereau anterior autentificate). De asemenea, aceleasi acte se pot certifica la judecatorul delegat fara a mai fi nevoie de autentificarea notariala.