avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vrem sa divortam de comun acord dar nu stim ce pasi sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vrem sa divortam de comun acord dar nu stim ce pasi sa urmam

vrem sa divortam de comun acord,avem un baietel de 6 anisori,o casa facuta impreuna,dar problema e ca noi vrem sa locuim impreuna in continuare( ptr cresterea si educatia copilului,cat si ptr a nul rani in urma divortului dat fiind varsta frageda)si nici casa nu am vrea sa o vindem momentan.va rog sa ma ajutati sa imi spuneti cam ce ar trebui sa fac si unde sa merg.cu respect.cami
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 15:09, 13 Februarie 2012
Puteti merge la notariat, in 30 de zile sunteti divortata chiar daca aveti un copil minor.divortul costa 500 de Ron. Competent este notarul dela domciliul comun sau de la locul oficierii casatoriei.
multumesc mult
Daca mergeti la mediator in 3 zile se pronunta divortul. Procedura este mult mai rapida si fara riscuri. Pentru detalii va rog sa intrebati.
am fost la un avocat si mia spus asa ca nu se poate divorta decat in instanta,deoarece este un copilas la mijloc,si ca se poate lungi pana la un an ceea ce ma speriat si sincer nu prea am inteles mai nimik din ce mia zis ,ceva cu casa sa facem nush ce la casa ca daca ajungem in instanta ,dupaia instanta ne da 3 ani ragaz sa vindem casa sa facem partajul.ceea ce noi nu dorim asa ceva,deoarce noi vrem sa ramanem sa locuim impreuna si sa avem custodie comuna va rog indrumati-ma ce sa fac .multumesc
:O :stunned: Cred ca dvs nu ati nimerit la un avocat. Puteti divorta la notar si daca aveti copil minor.
Puteti apela si la mediator pt a pune pe hartie intelegerea dvs asupra divortului, copilului, casei ( daca vreti sa faceti si partaj). Informarea la mediator despre procedura si costuri e gratuita
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort daniella28 daniella28 buna ziua,sotul meu a depus anul trecut actele de divort,pana azi nici primul termen nu a fost.vreau sa stiu,cu actele depuse acum am mai putea sa facem divort ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj cosminilie cosminilie suntem de 22 de ani impreunaavem un copil de 21 ani, in toti acesti ani sotia [inca]a muncit adunat vreo 2 ani , eu muncesc din 91 in aceasta casnicie,iar de ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord Mia25 Mia25 Buna seara, Am si eu o intrebare, eu cu sotu am cazut de acord sa divortam pe cale amiabila, mentionez ca la mijloc se afla un copil de un an, vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)