avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Denumire ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Denumire ong

O asociatie non-profit are in denumire termenul "român", fara aprobare de la SGG, pentru ca fondatorii nu cunosteau necesitatea acestui demers si judecatoria a aprobat infiintarea in baza actelor depuse.

Se poate solicita o aprobare retroactiva? Si daca nu, ce altceva se poate face pentru solutionare sau care ar fi consecintele?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: lucas_arty , utilizator 22:45, 2 Februarie 2012
Pentru lucas_arty
Incurcate sunt caile...
Ca principiu, ce ati trecut la P.S. e corect. Asta inseamna verificarea si rezervarea denumirii, pentru a nu coincide si nici macar sa nu se asemene prea mult intre ele diferite denumiri de ong.
Despre obtinerea unui acod de la SGG, puteti citi in ce am postat mai sus, cum a evoluat istoria acelui articol, plecand de la obligativitate si ajungandu-se sa fie declarat neconstitutional (faptul de a obliga ong-urile vechi deja infiintate sa-si schimbe denumirea).
Si in final sa inteleg ca va judecati unii cu altii? Scuze pentru ca nu am inteles intrebarea concreta.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
george-neagu, moderator
Multumesc pentru raspuns.
O sa incerc sa fiu mai concis, in anul 2008 exista legislatie (sau nu) cu articole explicite pentru a obliga Societatea Romana a XXXXX sa fie nevoita sa obtina acordul SGG pentru denumire ?Parerea mea personala este ca noul ONG sa folosit de influenta membrului fondator (avocat) pentru a fenta sistemul. Nu am apelat inca la o cale in justitie, deoarece nu sunt foarte edificat cu privire la evolutia OG 26 din anul 2000 pina in 2010 cu toate modificarile si nuantarile.
Astept cu nerabdare o clarificare in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denumire asociatie non profit lucas_arty lucas_arty Buna seara As dori sa stiu daca inluderea in denumirea unui ONG a unor cuvinte ce fac referire la \"romania\", \"romana\", \"romanesc\", este conditionata de ... (vezi toată discuția)
Am înființat un ong în 2021 ELENEE ELENEE Bună ziua, Am înființat un ONG în 2021 iar la denumire am rezervat si ales doar un nume simplu. Gen X. Anul acesta o institutie publica ne-a cerut sa ... (vezi toată discuția)
Aviz anst pentru infiintare asociatie club de dans sportiv AndreeaFolea AndreeaFolea In momentul depunerii dosarului de infiintare la judecatorie este nevoie de vreun aviz din partea ANST la dosar? Pe cateva site-uri apare ca doar federatiile ... (vezi toată discuția)