avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sistare venit minim garantat?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sistare venit minim garantat?

Buna ziua,
Copilul meu primeste pensie de urmas in urma decesului sotului si cum este prea mica pensia se completeaza pana la venitul minim garantat de 350 lei.Am datorii la impozit de circa 160 lei, imi poate opri pensia copilului?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:14, 3 Februarie 2012
Buna dimineata ! Nu se va suspenda plata in cazul dvs. . Actul normativ ce prevede suspendarea platii ajutorului social se refera la cel reglementat de legea nr. 416/2001 , actualizata ....
Multumesc, am inghetat ca deja ne descurcam foarte greu.
maria_45 a scris:
Copilul meu primeste pensie de urmas in urma decesului sotului si cum este prea mica pensia se completeaza pana la venitul minim garantat de 350 lei.

Copilul dvs. beneficiaza, de fapt, de pensia sociala minima garantata (in prezent denumita ''indemnizatie sociala pentru pensionari'') de 350 de lei. Plata pensiilor inceteaza sau se suspenda in conditiile Legii nr. 263/2010 si nu are legatura cu plata impozitelor sau cu Legea nr. 416/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas viop viop In urma decesului sotului meu, fiul meu beneficiaza de o pensie de urmas in valoare de 200 lei. Ultima pensie primita in luna februarie 2010 a fost 200 lei ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas dupa ambii parinti barnasorina barnasorina Buna ziua. eu si sora mea de 6 ani am ramas orfane de ambii parinti,iar eu i-am devenit tutore. ea primea pensie de 350 lei dupa mama,iar acum dupa ce tata a ... (vezi toată discuția)