avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea CIM

In data de 25.01.2012 am primit "preavizul" (se termina pe 22.02.2012) prin care eram instiintat ca urmeaza sa mi se desfaca CIM din motive care NU TIN de salariat;
Mi-am gasit un alt loc de munca, vreau sa plec, am facut o cerere prin care solicit desfacerea CIM cu lit 55b(acordul partilor). De 4(patru)zile nu primesc niciun raspuns, directorul refuzand sa-mi semneze cererea(refuzand si sa stea de vorba cu mine). Eu pe data de 06.02.20122 trebuie sa ma prezint la noul loc de munca.
Cum pot sa procedez ?
Cel mai recent răspuns: anca55 , utilizator 11:03, 2 Februarie 2012
Da, nu te mai poate "tine" ca salariat dar nici nu "iti da drumul"...si are acest drept: acordul partilor reprezinta incetarea fara preaviz dar si cu acordul angajatorului. Fie mai insisti sa incetezi cu 55, lit b, fie iti dai demisia (cu preaviz sau fara preaviz)_e obligat sa o primeasca, sau nu te mai prezinti dar risti incetarea disciplinara cu absente nemotivate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim - revisal baum_eva_edith baum_eva_edith Buna ziua, Salariatul vine ultima zi la lucru in data de 19.01.2011( pontat ). Incetarea CIM este 20.01.2011( cred ca nu poate inceta in 19 daca el este ... (vezi toată discuția)
3 absente nemotivate - desfacere c.i.m. andrei_coma andrei_coma Un amic a lipsit de la locul de munca deoarece a intervenit ceva urgent si a trebuit sa plece lipsind nemotivat 3 zile. Nu a anuntat pe nimeni pt ca era nou ... (vezi toată discuția)
Refuz cerere incetare activitate cristina29 cristina29 Buna ziua! In cazul in care un salariat face cerere de incetare a activitatii (din motive personale), dar angajatorul nu i-o accepta, ce se intampla? (vezi toată discuția)