avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

buna ziua, incepand din data de 13.10.2010 am semnat un contract civil de prestari servicii, contract pe perioada determinata pana in data de 31.05.2012. pe data de 30.01.2012 am primit un mesaj prin care ma anunta ca contractul nu mai este valabil incepand cu data de 01.01.2011, nu am primit nici-un fel de preaviz sau decizie , nimic altceva, in situatie mea mai sunt si alti 29 de colegi. Eu in acest moment nu stiu ce pot face , as dorii sa stiu daca ma pot incadra sa-mi depun indemnizatie de somaj, mentionez ca eu sunt din Tulcea iar beneficiarul contractului este din Bucuresti. Daca se poate sa ma ajutati si cu unraspuns cum putem actiona sa ne recuperam macar salariul de pe ianuarie. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:39, 2 Februarie 2012
La acest tip de contract nu se da preaviz sau decizie care sunt valabile doar la contractele de munca. Si nici de notiunea de salariu nu se discuta.
1. In contractul de prestari servicii aveti prevazute si modalitatile de incetare a acestuia.
2. Cititi in exemplarul dvs. si vedeti daca beneficiarul a procedat intocmai.
3. De indemnizatie de somaj puteti beneficia numai daca ati paltit contributia pentru somaj 12 luni in ultimele 24 de luni.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar somaj mihaelaak mihaelaak Buna ziua, As dori sa stiu cateva lucruri despre ce trebuie facut pentru a primi indemnizatia de somaj: - la cat timp dupa expirarea perioadei de preaviz ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu mi-a inmanat actele necesare pentru somaj, cum pot rezolva aceasta situatie? maria1503 maria1503 am lucrat intr-o banca pana in data de 14.10.2011 cand s-au inchis agentii si noi am fost dati in somaj, dar nici pana la aceasta data nu am primit actele ... (vezi toată discuția)
Contract civil de munca ContSters277082 ContSters277082 Buna ziua, imi puteti spune va rog cu ce se diferentiaza un contract de munca normal fata de unul civil? Multumesc (vezi toată discuția)