avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... dosar cadastru nerezolvat
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

dosar cadastru nerezolvat

buna ziua. locuiesc cu socrii mei care vor sa ne dea prin vanzare cumparare o parte din suprafata curtii si o parte din casa in care locuim cu totii. problema este ca pe titlul de proprielate este trecut un nr. de metri mai mic decat in realitate.ce stim pana acum este ca trebuie sa se ia o parte dintr-un teren de la camp pentru a se putea modifica titlul si astfel sa se poata face cadastrul. diferenta de suprafata dintre nr real si cel inscris pe titlu este de 650 mp.
am depus la primarie actele, de un an de zile, si inca nu s-a rezolvat nimic. ce ar trebui sa fac pt. a rezolva acest dosar?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:00, 3 Februarie 2012
Sunt 2 aspecte distincte actele de proprietate pe imobil si terenul de la camp
Reveniti la primarie cu solicitare comunicare solutie la cererea formulata de dvs
am intrebat chiar azi la primarie(se stie cum functioneaza cele de la tara) si mi s-a spus ca inca nu s-a format comisia(!?) cineva mi-a spus ca as putea da primaria in judecata si cu ajutorul unui avocat sa se rezolve. dar nu stiu la cat se ridica onorariul unui avocat in acest caz si in cat timp s-ar rezolva. poate ma lamuriti in acest aspect. multumesc.
Indiferent unde funcţionează primăria respectivă, aceasta este obligată prin lege(nu să vă comunice oral sau peste umăr)să vă răspundă în scris la solicitarea d-voastră.
Nu se poate face compensarea de teren, deoarece un teren este intravilan şi celălalt extravilan.
Pe titlul de proprietate sunt trecuţi un nr. de metrii.deci la aceştia are dreptul titularul titlului de proprietate, atât şi nimic mai mult. Faptul că suprafaţa deţinută este în realitate mai mare nu contează în acest caz. Se poate cere rectificarea titlului de proprietate în cazul în care aţi fost îndreptăţiţi să primiţi o suprafaţă şi din greşeală s-a trecut altă suprafaţă. În instanţă, acest lucru se va face prin probarea unei erori materiale la emiterea titlului deci a actului administrativ respectiv-deci doar dacă a fost o eroare materială .în sensul că v-a scris un nr.de metrii mai mic decât aveţi dreptul. Comisia locală de fond funciar are obligaţia de a sesiza Comisia judeţeană cu întreaga documentaţie pentru a se emite un nou titlu de proprietate. Deci, până nu aveţi acest lucru , nu se poate face nimic nici în instanţă deoarece titlul este pentru o suprafaţă şi nu mai mică sau mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma va rog cu sfat vittorio1 vittorio1 Buna ziua!As vrea sa va expun o situatie care mi-a tulburat mult linistea.Parintii mei locuiesc la tara unde au o casa cu teren aferent.In 1992 au primit ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ana-cer ana-cer Buna ziua, as dori sa ma lamuriti, daca se poate, despre modul de completare al unui titlu de proprietate al socrului meu, eliberat in 2002 pe baza Legii ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu bucluc loosh36 loosh36 Am mostenit o suprafata de teren in localitatea R. Am aflat de ea doar cand am citit titlul de proprietate al defunctului. Stiu doar suprafata, dar nu stiu ... (vezi toată discuția)