Buna ziua!As vrea sa va expun o situatie care mi-a tulburat mult linistea.Parintii mei locuiesc la tara unde au o casa cu teren aferent.In 1992 au primit titlul de proprietate pe locul respectiv,in baza masuratorilor facute de o comisie din cadrul primariei.Pe scurt,pe titlul de proprietate sint 1705 metri patrati.Anul acesta am vrut sa facem cadastrul,drept pentru care am chemat o firma autorizata.Conform masuratorilor efectuate de catre aceasta firma,suprafata este de 2210 metri patrati,deci cu 505 metri patrati mai mult decit suprafata de pe titlul de proprietate.Legal,care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i fac pentru a termina cadastrul? Culmea ironiei este urmatoarea:in 2004,ca urmare a faptului ca un vecin a mutat gardul spre noi,am facut o plingere catre primarie,care a trimis comisia la fata locului pentru a face masuratorile.Raspunsul in scris al comisiei a fost:suprafata pe care o detineti corespunde suprafetei de pe titlul de proprietate.E incredibil faptul ca acesta comisie a gresit de 2 ori aceleasi masuratori.Cum as putea finaliza cadastrul?Cine este vinovat?Primaria sau comisiile din primarie?Ce pot sa fac?Ar trebui contestat titlul de proprietate?Unde?Va multumesc!
Este posibil ca Primaria sau comisiile sa fi gresit cand au emis titlul de proprietate. Puteti cere o rectificare a titlului de proprietate, pe baza a ceea ce a constatat cel care a efectuat cadastru. Dupa aceasta solicitare Comisia Locala va poate elibera un nou titlu de proprietate cu noua suprafata sau va poate trece in titlul vechi suprafata lipsa ori va poate respinge cererea de rectificare. Astfel ca cadastru se poate face numai pe suprafata detinuta cu titlul de proprietar, in speta cea trecuta in Titlul dvs de proprietate.
Cadastru gresit
LadyInRed
Buna ziua,
Am o problema si anume un cadastru efectuat gresit, sau cel putin asa banuiesc.
Mama mea a mostenit prin donatie un teren in suprafata de 25.000 ... (vezi toată discuția)