avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestare titlu de proprietate

Buna ziua!As vrea sa va expun o situatie care mi-a tulburat mult linistea.Parintii mei locuiesc la tara unde au o casa cu teren aferent.In 1992 au primit titlul de proprietate pe locul respectiv,in baza masuratorilor facute de o comisie din cadrul primariei.Pe scurt,pe titlul de proprietate sint 1705 metri patrati.Anul acesta am vrut sa facem cadastrul,drept pentru care am chemat o firma autorizata.Conform masuratorilor efectuate de catre aceasta firma,suprafata este de 2210 metri patrati,deci cu 505 metri patrati mai mult decit suprafata de pe titlul de proprietate.Legal,care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i fac? Culmea ironiei este urmatoarea:in 2004,ca urmare a faptului ca un vecin a mutat gardul spre noi,am facut o plingere catre primarie,care a trimis comisia la fata locului pentru a face masuratorile.Raspunsul in scris al comisiei a fost:suprafata pe care o detineti corespunde suprafetei de pe titlul de proprietate.E incredibil faptul ca acesta comisie a gresit de 2 ori aceleasi masuratori.Cum as putea finaliza cadastrul?Cine este vinovat?Primaria sau comisiile din primarie?Ce pot sa fac?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 12:34, 23 August 2007
Asteptati sa se implineasca termenul de uzucapiune - 30 de ani, si astfel deveniti proprietar prin prescriptie achizitiva pe toata surafata de teren suplimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma va rog cu sfat vittorio1 vittorio1 Buna ziua!As vrea sa va expun o situatie care mi-a tulburat mult linistea.Parintii mei locuiesc la tara unde au o casa cu teren aferent.In 1992 au primit ... (vezi toată discuția)
Despre uzucapiune gabi4d gabi4d Buna ziua, Este vorba despre casa bunicilor situata pe un teren, masurat de catre o firma specializata, de 866 metri patrati. Hartia lasata de bunica ... (vezi toată discuția)
Diferenta de suprafata intre titlul de proprietate si cadastru alexandra16 alexandra16 Am demarat efectuarea cadastrului unui teren intravilan cu casa si s-a constatat o lipsa de 200 metrii patrati fata de suprafata inscrisa in titlul de ... (vezi toată discuția)