avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre uzucapiune



Buna ziua,
Este vorba despre casa bunicilor situata pe un teren, masurat de catre o firma specializata, de 866 metri patrati.
Hartia lasata de bunica este una care confirma o suprafata de 800 metri patrati, nu este un act de proprietate in sensul cuvantului, ci un act in care acea suprafata rezulta din invecinari, sunt specificati vecinii. Imi amintesc de acea casa, curte, de vreo 36 ani. Nu s-a schimbat nimic intre timp, terenul este imprejmuit cum era acum 36 ani. Nu am avut nici un conflict legat de vecinatate cu vecinii.
Intrebarea mea este urmatoarea, ce trebuie intreprins pentru a obtine o hartie care sa ateste proprietatea asupra suprafetei respective si eventual a diferentei de 66 metri patrati.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters234409 , utilizator 09:39, 17 Ianuarie 2012
In cazul in care respectivul imobil(compus din teren si constructie) este situat in mediul rural va trebui sa solicitati Primariei efectuarea demersurilor administrative pentru inaintarea documentatiei la Prefectura, urmand a fi emis titlul de proprietate - Ordinul Prefectului.

In cazul in care imobilul este situat in mediul urban va trebui sa verificati daca terenul nu a trecut in proprietatea statului in temeiul vreunui act normativ ori abuziv, caz in care aveti cai de solutionare pe cale administrativa sau judecatoreasca.

Numai in cazul detinerii imobilului fara titlu(prin inscrisul sub semnatura privata nu se transmite valabil dreptul de proprietate asupra terenurilor), pe o perioada de peste 30 de ani, puteti sa abordati varianta uzucapiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedam? ContSters149812 ContSters149812 Unde trebuie sa ne adresam cu urmatorul caz: 1) Avem construita casa in anul 1971,In baza autorizatii de constructie,pe un teren in care suntem mostenitori ... (vezi toată discuția)
Punerea in posesie coca_ab coca_ab am o casa cu gradina aferenta.dupa 1990 am fost pusi in posesie cu terenul de sub casa ,am primit un ordin al prefectului prin care ni se dadea si gradina dar ... (vezi toată discuția)
Cadastru cu probleme antonio78 antonio78 buna ziua incerc sa fac cadastru la un teren cu casa in zona rurala ,suprafata imprejmuita cu gard pe trei laturi ,cu vecini si pe una cu iesire la drum ... (vezi toată discuția)