avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Mentiuni stare civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Mentiuni stare civila

unde se trimite mentiunea de deces pentru un cetatean roman nascut in Ucraina ,fosta URSS ? La Primaria Sectorului 1 Bucuresti ?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 17:20, 2 Februarie 2012
Cetateanul roman nascut in Ucraina trebuie sa aiba certificat de nastere in limba romana, adica transcris. Deci mentiunea de deces se inainteaza la primaria care a efectuat transcrierea actului, care dupa operarea mentiunii transmite lucrarea la directia de judet de care apartine. Pe certificatul de nastere scrie: actul a fost inregistrat sub nr... la primaria.....judetul....Daca scrie ca a fost inregistrat la Sc.1 Bucuresti se transmite acolo, daca scrie ca s-a inregistrat la Ploiesti se trimite la Ploiesti. Pentru cei mai in varsta transcrierea se facea acolo unde domiciliau deci e posibil sa nu fie neaparat Primaria Sc.1 ci orice primarie de comuna din Romania. Verificati in certificatul de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere hotarare judecatoreasca luckyfoxy luckyfoxy Buna ziua. Am urmatoarea situatie si multumesc celor care vor avea amabilitatea sa ma indrume. Cetatean roman cu domiciliul stabilit in Germania, s-a ... (vezi toată discuția)
Certificat de celibat in romania (locul nasterii: republica moldova) CristinaStr CristinaStr Buna ziua, Sunt cetatean roman cu domiciliul in Brasov (locul nasterii: Republica Moldova). Pentru anumite motive, mi se cere in strainatate (une sunt ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)