Sunt cetatean roman cu domiciliul in Brasov (locul nasterii: Republica Moldova). Pentru anumite motive, mi se cere in strainatate (une sunt inregistrata ca cetatean roman) certificatul de celibat din Romania. Avand in vederea specificul cazului meu, imi spuneti care ar fi cea ma simpla varianta pentru a intra in posesia acestuia?
Certif. de celibat il veti solicita de la locul transcrierii certif. dvs. de nastere . Probabil de la Brasov. Uitati-va ce scrie pe certif.dvs. de nastere romanesc(banuiesc ca ati solicitat transcrierea certificatului de nastere din Rep. Moldova) la rubrica locul inregistrarii. Puteti solicita adeverinta si prin starea civila de la locul dvs. de domiciliu actual daca de exemplu certificatul a fost transcris la o alta primarie decat cea a locului dvs.de domiciliu actual(poate la data transcrierii parintii sau dvs. aveati domiciliul in alta localitate din tara). Daca ati solicitat inscrierea certificatului la ambasada va veti adresa la Starea Civila a Sc.1 Bucuresti.