avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de celibat in Romania (locul nasterii: ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de celibat in Romania (locul nasterii: Republica Moldova)

Buna ziua,

Sunt cetatean roman cu domiciliul in Brasov (locul nasterii: Republica Moldova). Pentru anumite motive, mi se cere in strainatate (une sunt inregistrata ca cetatean roman) certificatul de celibat din Romania. Avand in vederea specificul cazului meu, imi spuneti care ar fi cea ma simpla varianta pentru a intra in posesia acestuia?

Va multumesc,
Cristina
Cel mai recent răspuns: CristinaStr , utilizator 18:03, 11 Ianuarie 2016
Certif. de celibat il veti solicita de la locul transcrierii certif. dvs. de nastere . Probabil de la Brasov. Uitati-va ce scrie pe certif.dvs. de nastere romanesc(banuiesc ca ati solicitat transcrierea certificatului de nastere din Rep. Moldova) la rubrica locul inregistrarii. Puteti solicita adeverinta si prin starea civila de la locul dvs. de domiciliu actual daca de exemplu certificatul a fost transcris la o alta primarie decat cea a locului dvs.de domiciliu actual(poate la data transcrierii parintii sau dvs. aveati domiciliul in alta localitate din tara). Daca ati solicitat inscrierea certificatului la ambasada va veti adresa la Starea Civila a Sc.1 Bucuresti.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2016
Justitiarul711, utilizator
Va multumesc pentru informatii, aveti dreptate, certificatul de nastere romanesc este inregistrat la Bucuresti , sectorul 1.

Prin urmare trebuie sa ma prezint la Bucuresti, si nu la Brasov! Voi contacta primaria sectorului 1 pentru mai multe informatii.

Va multumesc,
Cristina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in cipru eugeniachicu eugeniachicu Salutare. Am o dilema...Sunt cetateanca a Romaniei dar cu domiciliu in Basarabia. Locuesc la moment in Cipru si permisul meu de sedere este legal bazat pe ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de divort pentru un cetatean al republicii moldova ce a obtinut cetatenia româna AdrianMo AdrianMo Buna ziua, As dori sa stiu unde se poate transcrie în registrul starii civile românesti un certificat de divort al unui cetatean al Republicii Moldova ce ... (vezi toată discuția)
In certificatul de casatorie lipseste cod numeric personal.. xiusha xiusha in certificatul de casatorie lipseste cod numeric personal..Sunt cetateanca a Republicii Moldova,si sotul nu are cetatenie romina si in cetificatu de casatorie ... (vezi toată discuția)