avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sa pastrati chitantele cu dovada achitarii creditului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sa pastrati chitantele cu dovada achitarii creditului bancar

Se pare ca exista situatii in care bancile cesioneaza si creante achitate.Exista oameni care sustin ca au achitat creditul bancar si au fost sunati de curand de firme de recuperare.Cu tot deranjul aferent, telefoane peste telefoane, amenitari cu executarea silita etc.
Recomand sa pastrati dovezile prin care ati achitat creditul bancar.
In opinia mea, cei care deranjeaza oamenii de buna-credinta cu astfel de telefoane si amenintari cu executarea silita a unor persoane bune platnice, care si-au achitat datoriile la termen, pot fi dati in judecata impreuna cu banci cu tot si sa le fie cerute daune morale pentru stresul cauzat de solicitarea platii inca o data a aceleiasi datorii achitate.

avocat Claudiu Lascoschi
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:09, 2 Noiembrie 2008
Putin probabile, dar nu imposibile astfel de cazuri. Impricinatii ar trebui sa solicite bancii extras de cont pentru toata perioada de la contractarea creditului pana in prezent. Undeva exista erori, dar nu neaparat la banca. Sa nu uitam ca de multe ori ratele nu sunt platite personal, ci de sot/sotie, colegi, cunostinte sau alti comisionari. Si ca din pacate ratele nu sunt fixe, dobanzile se tot majoreaza, la fel si unele comisioane, pentru intarzieri chiar si de o singura zi dupa data scadentei se percep de multe ori penalitati s.a.m.d. asa ca pot aparea situatii in care din aceste considerente - nu s-a pastrat o evidenta clara a platilor, ori a sumelor datorate lunar, sa se ajunga la diferente.
Mai mult, in momentul cesiunii unei creante dintr-un credit bancar, se ataseaza dosarului de cesiune si extrasele de cont de credit, cont de dobanzi, comisioane s.a.m.d., pentru a proba existenta creantei catre firma de recuperari cesionara.
Recomand ca in cazul in care exista nelamuriri referitoare la credite in derulare, sa cereti bancii sa va explice in scris situatia creditului dvs. si soldul creditului la zi.
Si intotdeauna, la momentul rambursarii integrale a creditului, solicitati o adeverinta din care sa rezulte ca nu mai aveti debite catre respectiva banca, si radierea tuturor garantiilor constituite in favoarea bancii inscrise la AEGRM sau in cartea funciara daca ati facut ipoteca.
Pentru gajurile inscrise la AEGRM creditorul unei obligatii stinse e obligat sa furnizeze adresa de stingere in termen de 40 de zile de la achitare, sub sanctiunea unei amenzi.

Putin probabil dar realizabil.
In Romania orice e posibil.
Sunt probleme multe in sistemul bancar si e bine sa isi ia masuri de prevedere.
Se stie ca e greu sa obtii daune de la banci si se poate incerca orice.Ce pierd bancile daca incerca si in plus pot fi si de buna credinta (de principiu).:O
In opinia mea trebuie actionat energic, ceea ce oamenii nu vor face decat intr-un tarziu.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cesiune creanta mev1321 mev1321 Buna ziua. am si eu o problema asemanatoare. in anul 2008 am luat un credit de la raiff am achitat ratele in termen pana in luna noiembrie 2009, cand am ramas ... (vezi toată discuția)
Executarea silita mimibuzea mimibuzea buna ziua stimati prieteni,sunt tare speriata de urmatoarea problema;in anul 2006 am facut un credit la bcr pe care timp de un an de zile am fost cu ratele la ... (vezi toată discuția)
Datorie banca cedata unei firme de recuperari creante ioana_popescu ioana_popescu buna ziua, problema mea sta in felul urmator. in urma cu mai multi ani, vreo 7, am facut un credit la o banca la care am facut plata unor rate dupa care nu ... (vezi toată discuția)