Putin probabile, dar nu imposibile astfel de cazuri. Impricinatii ar trebui sa solicite bancii extras de cont pentru toata perioada de la contractarea creditului pana in prezent. Undeva exista erori, dar nu neaparat la banca. Sa nu uitam ca de multe ori ratele nu sunt platite personal, ci de sot/sotie, colegi, cunostinte sau alti comisionari. Si ca din pacate ratele nu sunt fixe, dobanzile se tot majoreaza, la fel si unele comisioane, pentru intarzieri chiar si de o singura zi dupa data scadentei se percep de multe ori penalitati s.a.m.d. asa ca pot aparea situatii in care din aceste considerente - nu s-a pastrat o evidenta clara a platilor, ori a sumelor datorate lunar, sa se ajunga la diferente.
Mai mult, in momentul cesiunii unei creante dintr-un credit bancar, se ataseaza dosarului de cesiune si extrasele de cont de credit, cont de dobanzi, comisioane s.a.m.d., pentru a proba existenta creantei catre firma de recuperari cesionara.
Recomand ca in cazul in care exista nelamuriri referitoare la credite in derulare, sa cereti bancii sa va explice in scris situatia creditului dvs. si soldul creditului la zi.
Si intotdeauna, la momentul rambursarii integrale a creditului, solicitati o adeverinta din care sa rezulte ca nu mai aveti debite catre respectiva banca, si radierea tuturor garantiilor constituite in favoarea bancii inscrise la AEGRM sau in cartea funciara daca ati facut ipoteca.
Pentru gajurile inscrise la AEGRM creditorul unei obligatii stinse e obligat sa furnizeze adresa de stingere in termen de 40 de zile de la achitare, sub sanctiunea unei amenzi.
Putin probabil dar realizabil.
In Romania orice e posibil.
Sunt probleme multe in sistemul bancar si e bine sa isi ia masuri de prevedere.
Se stie ca e greu sa obtii daune de la banci si se poate incerca orice.Ce pierd bancile daca incerca si in plus pot fi si de buna credinta (de principiu).:O
In opinia mea trebuie actionat energic, ceea ce oamenii nu vor face decat intr-un tarziu.
avocat Claudiu Lascoschi