avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cadru legislativ ref. la vanzarea de produse versus ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cadru legislativ ref. la vanzarea de produse versus importatori unici/autorizati?

Buna ziua,

Ma intereseaza daca o persoana fizica cu sau fara statut juridic inregistrat poate cumpara produse din U.E sau din inafara U.E iar apoi sa le vanda in Romania in conditiile in care exista si alti agenti economici care vand aceleasi produse ale unor anumiti producatori (unii fiind importatori ai respectivei firme in Romania sau chiar unici importatori). Exista vreun risc asociat sau vreun conflict de interese privind acest tip de comert prezentat? Multumesc

Alte discuții în legătură

Comerciant vs distribuitor; haine outlet vs haine brand cosy cosy am 2 intrebari la care v-as multumi tare mult sa gasesc raspunsuri care sa ma clarifice: vreau sa cumpar din Ue (nu se mai cheama import?) haine de la ... (vezi toată discuția)
Clauze contractuale nedorite ADRIANA PRICOPE ADRIANA PRICOPE Am o problema cu un furnizor care doreste sa includa in contract 2 clauze care nu imi convin. Ma poate ajuta cineva cu niste motive juridice pentru care pot ... (vezi toată discuția)
Legalitatea calitatii de "unic distribuitor" mioaram mioaram am intrat de curand in afaceri si ma lovesc deja imposibilitatea de a ma aproviziona de la anumiti producatori, pentru ca, exista deja un "unic distribuitor" ... (vezi toată discuția)