avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... clauze contractuale nedorite
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

clauze contractuale nedorite

Am o problema cu un furnizor care doreste sa includa in contract 2 clauze care nu imi convin. Ma poate ajuta cineva cu niste motive juridice pentru care pot refuza aceste clauze? Ceva de genul comert liber, vreo clauza intracomunitara? Nu am reusit sa gasesc nimic pana acum. Mai jos textul clauzelor:

"Cumpărătorul este de acord sa nu comercializeze produse identice (produse de _____) cu cele care fac obiectul prezentului Contract, cu exceptia situatiei in care a primit autorizare prealabila scrisa si semnata de catre Vanzator.
Cumparatorul este de acord sa nu comercializeze produsele decat pe piata romana cu exceptia cazului in care Vanzatorul si-a prezentat acordul in acest sens. "
Cel mai recent răspuns: Laurentiu Bugeac , Avocat 12:36, 19 Septembrie 2009
Daca vreti sa fiti distribuitor unic trebuie sa acceptati si asemnea clauze. De regula aceste clauze se contrabalanseaza prin obtinerea unor beneficii.
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
Florian Turlete, Avocat
Cumparatorul nu e consumator?
nu voi fi distribuitor unic, ci doar distribuitor.
cumparatorul este distribuitor, nu consumator
In cazul acesta nu se justifica aceste clauze, dupa cum am mai spus in acest tip de contracte dai ceva si primesti ceva in schimb, nu poti sa - mi ceri sa nu mai vand alte produse similare fara a avea distibutie unica, altefel sa rupe echilibrul clauzelor contractuale.
da, sunt de acord, dar am nevoie de o argumentare juridica pentru a respinge aceste clauze

Alte discuții în legătură

Distribuitori autorizati ADRIANA PRICOPE ADRIANA PRICOPE Buna ziua, Am un furnizor, care cred ca este distribuitor autorizat (voi verifica), care imi cere sa introduc in contract urmatorul text: \"Cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Legalitatea calitatii de "unic distribuitor" mioaram mioaram am intrat de curand in afaceri si ma lovesc deja imposibilitatea de a ma aproviziona de la anumiti producatori, pentru ca, exista deja un "unic distribuitor" ... (vezi toată discuția)
Eliberare corecta a certificatului de calitate pe langa factura ShadowElf ShadowElf Stie cineva ce lege reglementeaza obligatiile mele ca si comerciant atunci cand eliberez factura, sa eliberez si certificat de calitate? Nelamuriri: 1. ... (vezi toată discuția)