avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Înregistrarea unui program de calculator la ORDA este ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Înregistrarea unui program de calculator la ORDA este opozabilã în orice stat membru UE?

Doresc sa inregistrez la ORDA (Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor) un program de calculator, pe care insa il voi vinde in mai multe tari ale Uniunii Europene.

Inregistrandul la organismul national din Romania automat drepturile de proprietate intelectuala trebuie respectate si in alte tari membru UE? In caz contrar exista un organism la nivelul Uniunii Europene unde ar trebui sa o urmez o procedura de inregistrare?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:13, 11 Februarie 2012
Cred ca ar trbui sa va interesati la ministerul comunicatiilor si societatii informationale :
[ link extern ] /
dar si la la institutul national de dezvoltare si cercetare in informatica :
[ link extern ] /

Va doresc mult succes si as dori sa ma tineti la curent .

... si la OSIM
[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
Laura Ciobeica, moderator
Si asteptam cu mare interes sa aflam cum ai reusit, care sunt pasii ... si asa mai departe
Copyrightul asupra operei intelectuale incepe din momentul crearii ei. De exemplu copyrightul asupra acestui mesaj porneste de la publicarea lui. Recunoasterea internationala a copyrightului este asigurata de Conventia de la Berna. Asa ca oricine foloseste, vinde sau distribuie in mod abuziv creatia dvs. este pasibil de pedeapsa. Cu conditia sa fie prins, ca de pe torrents si de pe Usenet se poate descarca soft spart la orice ora.

Uniunea Europeana nu recunoaste insa patentele in materie de software.

La randul dumneavoastra aveti obligatia sa nu fi copiat codul sursa al altora. De exemplu, daca ati fi copiat cod sursa din programele sub licenta FOSS (sau FLOSS), acest lucru v-ar obliga sa va publicati gratuit codul sursa si sa va oferiti opera in mod gratuit, in caz contrar fiind pasibil de pedeapsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca cineva are rezervat dreptul de autor la un model de mobilier andryy andryy imi poate da cineva informati cum aflu daca un anumit produs de mobilier are drept de autor ca am de gand sa vand acel produs pe piata europeana si nu vreau ... (vezi toată discuția)
Drepturi ebook rl_lucian rl_lucian Buna ziua, Cu eforturi considerabile am reusit sa elaborez un ebook pe care as dori sa il comercializez prin intermediul internetului. Nu doresc ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca sau copyright dariusmihai dariusmihai Buna ziua. Numele meu este Darius Mihai si am cateva nelamuriri referitoare la inregistrarea unui program software. Am postat la adresa ... (vezi toată discuția)