avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciun eimpotriva statului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciun eimpotriva statului

cunosc opersoana cu handicap,care are nevoie permanenta de insotitor,iar acest insotitor este mama dansului.

legea specifica clar ca insotitorul trbeuie sa fie permanent cu persoana cu handicap.
problema e urmatoarea,el de 6 ani locuieste singur in timisoara,iar mama lui a ramas acasa in arad,unde isi primeste salariul lunar de insotitor.

nu mi separe corect s atraiesti de pe urma unui handicapat.la alungat de acasa,ca nu mai are rabdare cu el,dar salariul si-l ia.

as vrea sa o denunt.pare a fi inselaciune.ce infractiune credeti ca savarseste?
iar daca se intampla sa afle statul,sau politia(baiatul sta in chirie si nu e mare lucru sa vine de la politie pentru flotant)ce poate patiibaiatul?este si el vinovat?
Cel mai recent răspuns: adriatudose , utilizator 21:40, 2 Februarie 2012
Art. 40 din Legea nr. 448 din 18 decembrie 2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap prevede ca:
Neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoare de catre asistentul personal a obligatiilor prevazute de dispozitiile legale in sarcina lui, precum si a celor prevazute in contractul individual de munca atrage raspunderea disciplinara, civila sau, dupa caz, penala a acestuia, in conditiile legii.
Daca lucrurile stau asa cum spuneti, sesizati dvs. DGASPC.
va multumesc pentru raspuns.inteleg ca persoanei bolnave nu i se poate intampla nimic.nu as vrea sa aiba si alte probleme.

doar pentru o sanstiune disciplinara nu are rost ,dupa parerea mea.eu banuiam o inselaciune,si o eventuala pedeapsa penala.prea mult si-a batut joc de un om cu handicap,care nu poate umbla,decat cu foarte mare dificultate.
Vedeti ca in lege scrie ca raspunderea poate fi de mai multe tipuri, dupa caz, raspunderea poate fi si penala.Apoi, dupa cum ar trebui, asistentul va fi obligat si la restituirea sumelor incasate degeaba, iar asta cel putin pe ultimii 3 ani.
ok.va multumesc mult.cred ca restituirea sumei ar ajunge,astfel incat sa regrete destul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciunea in forma continuata apt_medical_complet apt_medical_complet buna ziua. mama unui baiat handicapat grav,care abia poate umbla singur,tot cade la fiecare pas,este insotitoarea permanenta a baiatului bolnav. problema ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru insotitor handicap gradul 1 floryn70 floryn70 buna ziua .va rog sa-mi raspundeti si mie cumnatul meu are pensie de handicap gradul 1 cu insotitor ,pensia de insotitor o ia soacra mea, sau o lua ,de la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie insotitor persoana cu handicap Costin Cozma Costin Cozma Buna ziua! Am o speta putin mai ciudata: 2 surori au o mama handicap grad I, permanent, parlizata. Una dintre ele este persoana aleasa de mama ca si insotitor ... (vezi toată discuția)