Buna ziua ! Sunt in CCC de 1 an si intentionez sa-mi reiau activitatea pe 15febr. cand fetita mea va avea 11 luni pentru a beneficia de stimulentul de inserţie de 500lei. Problema este ca sunt gravida #-o si voi avea atunci 12 sapt. Rugamintea mea este sa-mi oferiti raspuns la cateva intrebari, pentru care va multumesc.
a) trebuie sa lucrez o perioada minima de o luna ca sa pot beneficia de concediu medical?
b) am dreptul la concediu pre si postnatal daca lucrez doar 2luni si, daca da, atunci se calculeaza din 4 luni de indemnizatie CCC si brutul din cele 2 luni lucrate?
c) stimulentul de insertie il voi primi pana se va suspenda contractul,adica cu prima zi de indemnizatie CCC pentru al doilea copil ?
d) indemnizatia de CCC pentru al doilea copil se va calcula in acest caz :
6 luni din prima indemnizatie si 6 luni din:
- 2luni din salariu normal
- 4luni din concedii (medical si maxim 84 zile prenatal )?
Stiu ca imi trebuiesc 42 zile postanatal obligatoriu, de aceea voi naste prin cezariana programata.
1. Nu trebuie sa lucrati o perioada minima anume, dupa CCC, deoarece perioada de CCC intra in baza de calcul pentru indemnizatia pentru concediu medical.
2. La intrebarea de la pct.b) raspunsul este afirmativ dar vedeti si raspunsul meu de la pct.1.
3. - Stimulentul de insertie il veti primi atata timp cat veti avea salariu (inclusiv indemnizatie pentru concediu medical si pentru concediu de maternitate).
- Cand veti intra in CCC2 se va suspenda stimulentul de insertie.
Incetare cim dupa ccc
Dany57
Buna ziua,
Sunt in urmatoarea situatie: m-am intors la munca din CCC, la 11 luni ale copilului, ca sa primesc stimulentul de insertie.
Am inceput la un alt ... (vezi toată discuția)