avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... primesc stimulentul de la stat si sunt iar insarcinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

primesc stimulentul de la stat si sunt iar insarcinata

Buna ziua


Am o mare nelamurire in ceea ce priveste situatia mea actuala.In curand depun dosarul opentru simulent pentru ca am revenit la serviciu luna aceasta si tocmai am aflat ca sunt iar insarcinata.O sa mai pot sa primesc iar indemnizatia pentru crestere copil pentru ca nu am cum sa mai lucrez inca 1 an de zile pana nasc?Ma incadrez sau nu la un prenatal unul dupa altul desi eu am revenit la serviciu inainte ca beeb sa implineasca 1 an?E bine depun dosarul pentru stimulent din moment ce peste 8 luni o sa depun dosarul pentru icc stiind ca stimulentul o sa il primesc 12 luni de acum ianinte si se suprapun?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:27, 19 Septembrie 2014
1. - Nu va faceti griji, veti putea beneficia de concediu crestere copil (CCC) sau stimulent de insertie si pentru al doilea copil.
- Perioada cat ati fost in CCC1 si perioada in care lucrati de acum inainte sunt eligibile pentru a beneficia de CCC2.

2. - Deoarece ati reluat activitatea veti putea beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postanatal).
- Pe perioada concediului de maternitate veti primi stimulentul de insertie in continuare.

3. Daca mai doriti informatii trebuie sa faceti urmatoarele precizari:
- cand s-a nascut primul copil;
- pentru ce varianta de CCC1 ati optat: pana la varsta de 1 an sau 2 ani;
- data prezumata a nasterii celui d al doilea copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent din concediu de 2 ani? anacordos anacordos buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns.am intrat in stimulent de insertie cu primul copil pana in 31dec 2013,intre timp sa nascut al doilea copilin ... (vezi toată discuția)
Conditii de intrarea tatalui in concediu de crestere copil mikemc mikemc Va rog sa ma ajutati cu o opinie privind urmatoarea situatie: 1. sotia este in concediu de crestere copil cu o durata de 2 ani (pentru primul copil), ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pe perioada concediului de maternitate timcyke timcyke Buna ziua, As dori sa stiu daca se sisteaza acordarea stimulentului de insertie pe perioada concediului de maternitate si CCC, si daca raspunsul este ... (vezi toată discuția)