avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent din concediu de 2 ani?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent din concediu de 2 ani?

buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns.am intrat in stimulent de insertie cu primul copil pana in 31dec 2013,intre timp sa nascut al doilea copilin 02.06.2013si am intrat in concediu pana la 2 ani ,nestiind ca nu pot intra in stimulentul de insertie in munca, inainte ca copilul sa implineasca 1 an.acum are 3luni.intrebarea este;dak ma angajez acum mai beneficiez de ajutor financiar dupa cel deal doilea copil?daca ma angajez si renunt la concediu mai pot intra iar in concediu cand copilul implineste 1 an?mentionez ca am optat pt 2 ani ,pt ca doamna de la primarie ma informat gresit.multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:04, 27 August 2013
1. Ati facut o expunere asa de incalcita incat nu prea se intelege ce ati facut pana acum si ce doriti in continuare.

2. Eu am inteles asa:
- ati fost in concediu crestere copil pentru primul copil (CCC1) si ati beneficiat de stimulentul de insertie care trebuia sa se termine pe 31.12.2013;
- pe 02.06.2013 s-a nascut al doilea copil si ati intrat in CCC2 in varianta pana la 2 ani;
- apoi nu mai inteleg ce s-a intamplat si ce doriti.

3. - Daca acum sunteti in CCC2 inseamna ca beneficiati de indemnizatie pentru CCC2 pana acesta va implini 2 ani.
- Daca doriti sa beneficiati de stimulentul de insertie atunci trebuie sa reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.
- Puteti sa reluati activitatea si inainte de a implini copilul 1 an dar stimulentul de insertie il veti primi dupa ce implineste copilul 1 an.

4. Puteti sa suspendati CCC2 si sa-l reluati de cate ori doriti dvs. dar ramane sa vedeti daca si angajatorul este de acord pentru ca nu o sa-i convina sa va plimbati mereu cand la serviciu, cand in CCC2.

Ultima modificare: Marți, 27 August 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
imi cer scuze pentru neclaritatea cu care am exprimat situatia.Am inteles raspunsul.Daca ma intorc acum la munca ,voi primi stimulentul si pentru perioada dinainte de a inplini copilul un an?sau numai pentru perioada de dupa un an a copilului?va multumesc mult.
Daca ati optat pentru CCC2 pana la 2 ani si reluati activitatea inainte sa implinesca copilul 1 an veti primi stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului biancaco biancaco Buna ziua! Eu am nascut pe 8 martie 2013 si am intrat in concediu maternal pe 20 mai 2013. Cand ar trebui sa ma intorc la munca pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa primul an de concediu de crestere copil Violet99 Violet99 Am intrat in concediu de crestere copil in februarie 2013 si doresc sa ma intorc la munca in mai 2014. Intrebarea mea este daca ma intorc pe 15 mai la munca, ... (vezi toată discuția)
Intrebare concediu de crestere a copilului PaulHorotan PaulHorotan Buna ziua Numele meu este Raluca Horotan si sunt medic rezident specialitatea radiologie si imagistica medicala. M-am angajat in 1 ianuarie 2013, iar din 19 ... (vezi toată discuția)