avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil cu legea 112 si Nou Cod Civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil cu legea 112 si Nou Cod Civil

Avand in vedere prevederile din Noului Cod Civil se poate face vanzarea unui imobil dobandit prin legea 112 inainte de implinirea termenului de 10 ani?
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
ineta, utilizator
Cel mai recent răspuns: ineta , utilizator 14:24, 9 Februarie 2012
Da se poate vinde. Art.9 alin.8 din Legea nr.112/1995, care prevedea interdictia de instrainare, a fost abrogat prin Legea nr.71/2011.
Nu vreau sa contrazic un avocat de meserie si de aceea imi cer scuze daca gresesc.Am si eu cumparat un imobil cu legea 112 din 2005 de la o alta persoana care l-a cumparat din 2002 de la Recons.Deci am vrut sa fac acea vanzare cumparare anul acesta dupa legea noua dar mi s-a spus ca nu se poate.Beneficiaza doar acele imobile care s-au cumparat dupa ce s-a dat aceasta lege din 2011.As vrea sa gresesc eu si sa aveti d-voastra dreptate ca sa pot face si eu acel act de vanzare.Luminatima si pe mine in acest caz..Va multumesc!!!
E simplu: Din moment ce interdictia de instrainare a fost abrogata, aceasta nu mai exista.
O lege nu poate produce efecte dupa abrogarea sa.
Pentru a face vanzarea avem nevoie de acordul pentru radiera interdiciei de instrainare a imobilului. Acest acord cum se poate obtine intrucat societatea respectiva nu vrea sa ni-l dea spunand ca exista articolul 3 in legea nr.71/2011 care i-l contrazice. Ce putem face in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa legea 112 gabytza07 gabytza07 buna ziua. as dori sa stiu care sunt pasii care trebuiesc facuti pentru a vinde o casa cu fosta lege 112, in cazul in care mai sunt rate de platit la primarie, ... (vezi toată discuția)
Interdictia de instrainare conform legii 112 definitiv definitiv Conform prevederilor Legii 112/1995 imobilele dobandite nu pot fi instrainate timp de 10 ani de la data dobandirii. Acum, prin legea 71/2011 de punere in ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare-cumparare vivinka vivinka Buna ziua! Avem un proprietar al unui imobil cumparat prin Legea 112 / \'95 si o are in folosinta de 5 ani. Potrivit legii 112 el nu poate vinde casa timp ... (vezi toată discuția)