avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din diviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din diviziune

sotul meu a murit .am ramas cu 3 fetite.
parintii sotului meu, locuiau la maneciu, jud. prahova, au murit inaintea sotului meu in acelasi an.
am ramas vaduva cu 3 copii la 28 de ani.
mi-am revenit greu, fetita cea mare avea 6 ani, si cea mica nici 2 ani.
sotul are o sora si un frate.Acolo MI-AU FACUT PROCES LA NICI 2 LUNI DE LA MOARTEA SOTULUI, A TREBIUIT SA AM 2 AVOCATI .UNUL PT MINE SI UNUL +CURATOR PT COPII.O NEBUNIE. LA PROCESUL DE LA VALENI, AM CEDAT IN FAVOAREA MINORILOR, SI A RAMAS TOTUL IN PARTAJ.
ULTIMA FIICA A TERMINAT ANUL ASTA MASTERUL.
FRATELE INTRE TIMP A MURIT.
A RAMAS SORA CARE NU VREA SA FACA NIMIC.
DORESC IESIREA DIN DIVIZIUNE. CUM SA PROCEDEZ?
MULTUMESC MULT.

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:26, 2 Noiembrie 2008
Cu toate că nu aţi fost foarte explicită, voi încerca să vă răspund pe baza a ceea ce am înţeles din expunere:

- părinţii soţului au decedat
- după moartea lor a decedat şi soţul dumneavoastră
- fratele şi sora soţului s-au adresat instanţei pentru a dezbate succesiunea după părinţi
- dumneavoastră şi cele trei fiice minore aţi fost chemate în calitate de moştenitori ai soţului decedat
- în cadrul procesului aţi renunţat la succesiunea după soţ
- după pronunţarea soluţiei de către instanţă a decedat şi fratele soţului
- moştenirea după părinţii soţului a rămas în indiviziune
- doriţi ieşirea din indiviziune

Conform celor de mai sus, succesiunea după părinţii soţului a revenit astfel:

- fratele soţului (acum decedat) 1/3
- sora soţului 1/3
- copiii dumneavoastră (toţi) 1/3

Pentru a putea ieşi din indiviziune, trebuie stabiliţi moştenitorii fratelui decedat, prin dezbaterea succesiunii acestuia. Doar alături de moştenitorii lui (sau în contradictoriu cu ei) se va putea face împărţeala.

Dacă fratele soţului a avut descendenţi, aceştia îl moştenesc, beneficiind deci şi de cota parte de 1/3 dobîndită de fratele soţului din averea părinţilor săi. Cu ei va trebui să faceţi ieşirea din indiviziune (alături de sora soţului).

Dacă nu a avut descendenţi, fiicele dumneavoastră îl moştenesc şi pe fratele soţului, prin reprezentarea tatălui lor predecedat, alături de sora acestuia.

Deci, o luaţi de la capăt: curator, autoritatea tutelară, avocat...

Liviu S.Bordaş

A-ti inteles f bine.parintii sotului au decedat inaintea sotului.
ce nu pricep, e groaznic.de la capat cu judecati.
iesirea din diviziune e complicata. procese etc.in Romania.stiu ce am patit cu excutorul judecatoresc , si ce de bani cheltuiti aiurea, cu 2 avocati, curator etc.
una dintre fete, e casatorita in germania. sa apeleze acolo , sa-si ceara drepturile.
nu am incredere, in procese interminabile .
multumesc.
Daca se va face o tranzactie ( intelegere scrisa) procesul nu va fi interminabil.
Incercati sa va angajati avocati care sunt interesati sa termine procesele mai repede.Oricum daca aveti avocat si nu va intelegeti nu va prezentati la toate termenele.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala teodorudaniela teodorudaniela Buna seara! Tatal meu a murit acum 12 ani.Noi suntem 3 frati,iar mama traieste .Nu am facut masa succesorala dupa tata si nici nu stim exact ce bunuri a avut ... (vezi toată discuția)
Actul de intretinere poate fi spart? laura_agapy laura_agapy Buna ziua este vorba despre casa parintilor mei,tatal a murit,mama traieste,fratele meu a murit,am ramas eu,mama fetita fratelui meu si cumnata mea.cumnata ne ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)