avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara si stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara si stabilire paternitate

Buna seara, am si eu o intrebare pentru avocatii specialisti in domeniu... sa va explic intai situatia.. Fostul concubin a fost de curand arestat, eu sunt insarcinata si copilul nostru se va naste intr-o saptamana. Acesta doreste sa il recunoasca, dar eu vreau sa depun si actele de indemnizatie si alocatie a copilului, dupa depunerea dosarelor, daca il dau pe fostul concubin in judecata imi poate plati pensie alimentara pentru copil? Daca da in ce conditii si ce se intampla cu acesta daca nu plateste.
Va multumesc
intai sa il recunoasca pe copil ....asta e cel mai important...altfel va trebui sa introduci actiune in justitie pentru stabilirea paternitatii. Daca se intampla asta vei obtine pensie alimentara si eventual si cheltuielile la care probabil nu a contribuit cu privire la nastere si alte cheltuieli legate de nastere.
Daca este arestat nu vad cum ar putea plati pensia de intretinere.
va iesi la sfarsitul acestui an

aveti idee cat costa actiunea in justitie pentru stabilirea paternitatii?
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate mario29 mario29 var rog mult sa ma ajutati cu un raspuns..... acum 2 saptamani a venit la mine o fata cu un copil spunand ca este al meu......copilul are un an si ... (vezi toată discuția)
Cum sa il fac sa imi plateasca pensie alimentara? monyk_dulkik monyk_dulkik Cum as putea sa il fac pe fostul meu iubit care ma lasat insarcinata si ma parasit,sa plateasca pensie alimentara?Totul sa petrecut in spania,dupa care el a ... (vezi toată discuția)
Tatăl spune că va refuza recunoașterea copilului încă nenăscut. cum îl pot obliga să plătească pensie de întreținere în această situație? Carolina17 Carolina17 urmeaza sa nasc , nu sunt casatorita iar tatal copilului va refuza sa vina la spital sa-l declare ca fiind copilul lui, ce pot face eu in privinta asta ? daca ... (vezi toată discuția)