urmeaza sa nasc , nu sunt casatorita iar tatal copilului va refuza sa vina la spital sa-l declare ca fiind copilul lui, ce pot face eu in privinta asta ? daca copilul nu va avea numele tatalui, el poate sa plateasca pensie alimentara ?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
El poate sa plateasca pensie de intretinere, dar daca nu vrea sa vina nici sa il recunoasca, de bunavoie, nu va plati. Va trebui sa cereti in instanta stabilirea paternitatii si sa fie obligat sa plateasca si pensie si jumatate din cheltuielile cu nasterea si lauzia.
Dupa nasterea copilului puteți deschide proces.
Pensia se da de la data la care sesizati instanța cu cererea de chemare în judecată.Daca procesul va dura 12 luni va avea de dat banii pe 12 luni.
Dacă se va sustrage procesul poate sa fie destul de complicat si e indicat sa aveti foarte bine redactată acțiunea.
mai am 5 luni pana nasc, inca nu am apelat la nici un avocat in urma discutiilor cu fostul iubit sperand sa se schimbe dar e in zadar. am nevoie de dovezi scrise cum ca nu il doreste ca fiind copilul lui ? sau cum sa procedez ?
Pensie alimentara
ataela
Am un baietel de 1an si 2 luni,tatal nu l-a recunoscut,in c.nastere figureaza liniuta la numele tatalui.Am convietuit cu tatal pana dupa nasterea ... (vezi toată discuția)