avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl spune că va refuza recunoașterea copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl spune că va refuza recunoașterea copilului încă nenăscut. Cum îl pot obliga să plătească pensie de întreținere în această situație?

urmeaza sa nasc , nu sunt casatorita iar tatal copilului va refuza sa vina la spital sa-l declare ca fiind copilul lui, ce pot face eu in privinta asta ? daca copilul nu va avea numele tatalui, el poate sa plateasca pensie alimentara ?
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:16, 15 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta ce inseamna ? Ca v-ati despartit chiar cand ati ramas insarcinata ?
Da, cam dupa ce a aflat ca sunt gravida, la cateva saptamani. Dar nu am întrerupt legatura, in schimb imi repeta aproape zilnic ca nu mai formam un cuplu si ca prefera sa plateasca pensie alimentara decat sa stea cu mine pentru copil.
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
Carolina17, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti declara dvs minorul care in dreptul tatalui nu va avea trecut niciun nume.

Apoi veti avea la dispozitie actiune pt stabilirea paternitatii in cadrul careia veti solicita si o custodie exclusiva (cel mai probabil daca nu se va interesa de copil) si obligarea la plata unei pensii de intretinere.

Probele sunt specifice acestei actiuni: expertiza medico-legala ADN, martori spre a dovedi convietuirea si comportamentul dupa nasterea copilului etc, interogatoriu, acte, sms-uri/mail-uri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara klaudiadenisa klaudiadenisa #-o#-o#-o#-o#-o#-o#-oam o mar problema is gravida in 8 luni cu un german eu trebuie sa nasc in romania deoarece statul german nu vrea sa mi faca asigurare sa ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obține pensie de întreținere de la un tată care nu și-a recunoscut copilul? Mirabela15 Mirabela15 Buna as dori sa intreb si eu in legatura cu pensia alimentara pt bebe.Daca e trecut pe numele meu in certificat si tatal nu a vrut sa il recunoasca ce e de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ataela ataela Am un baietel de 1an si 2 luni,tatal nu l-a recunoscut,in c.nastere figureaza liniuta la numele tatalui.Am convietuit cu tatal pana dupa nasterea ... (vezi toată discuția)