avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubire

buna ziua,in urma cu 6 luni am avut un accident cu masina,masina nu avea nici un an,iar eu in dosar sunt partea vatamata,de atunci am masina in reparati iar dosarul celui care a produs accidentiul nu s a judecat.eu am masina in leasing unde platesc pe luna 2500 ron rata,masina este pe firma mea.as dori sa imi spuneti cum trebuie sa procedez sa imi recuperez ban pe care eu i am platit toate aceste luni in care masina a fost in reparati,trebuie sa il dau in judecata pe acesl ce a produs accidentul? daca da cand ,acum sau dupa ce se judeca fapta lui? el avea alcoolemie si fuga de la locul accidentului plus ca avea o masina cu numere de franta si nu avea asigurare.norocul meu ca am avut casco...cred:(
Cel mai recent răspuns: vic-tori , utilizator 20:27, 3 Noiembrie 2008
Sfatul meu este sa va reparati autoturismul pe asigurarea CASCO. Celalalt conducator auto neavand asigurare RCA recuperarea pagubei este de lunga durata.
Numai bine va doresc
ing. Ioan Ciobanu
Mai aveti o varianta, in cazul in care, asiguratorul CASCO nu doreste sa despagubeasca mai repede pagubele ( dupa pareea mea, pe o asigurare CASCO e inadmisibil sa nu se solutioneze cazul in termen de 6 luni!)
Acea varianta e Fondul de garantare a victimelor strazii ( nu va simtiti lezat de denumire, e de fapt un organism menit fie sa despagubeasca atunci cand nu exista asigurare RCA, fie cand se tergiverseaza plata unei despagubiri.
Daca veti dori sa urmati o asemenea cale, reveniti cu precizari suplimentare.
Ultima modificare: Duminică, 2 Noiembrie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
cum se procedeaza?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paguba accident masina/bicicleta b.selaru b.selaru Buna seara, as dori sa va adresez si eu o intrebare legata de demersul unui proces de constatare amiabila in caz de accident. In Noiembrie 2016 am zgariat din ... (vezi toată discuția)
Probleme recuperare dauna.la unii dauna totala la ceilalti nu claus10 claus10 In urma cu 1 luna si jum a avut un eveniment auto.Cineva a intrat in intersectie pe rosu si m-a lovit din lateral.Tipu era asigurat la Omniasig.Am deschis ... (vezi toată discuția)
Accident cu daune materiale- vinovat-calitate asigurat prin rca bumbu bumbu La data de 30.06.2008 am fost impicat intr-un accident rutier cu pagube materiale in care eu iesind de pe un drum lateral si avand in dreapta mea un lan de ... (vezi toată discuția)