avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbarea gradului de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbarea gradului de handicap

Buna seara,

Acum 4 ani tatal meu a suferit un accident in urma caruia a avut piciorul taiat si mana stanga paralizata. Ulterior a fost gasit si cu diabet si hepatita. Stiti cum e cand vine una vin mai multe.
Problema este ca boala lui a avansat mult mai mult necesitand de un ingrijitor personal. De la Protectia copilului cand ne-am adresat acum 2 ani de zile ii s-a dat certificat de handicap mentionand ca este accentuat si fara ingrijitor. La momentul acela nu stiam exact pasi care trebuie urmati si ce ar fi de facut.
Dat fiind ca tatal meu in momentul de fata este mult mai rau vreau sa intreb cum pot proceda, sau ce este de facut pentru a putea schimba acel certificat de handicap din accentuat -in grav si cu insotitor, chiar daca acela a fost eliberat permanent.
Multumesc!
Astept un raspuns din partea dvs.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:52, 2 Februarie 2012
Depuneti o cerere de reevaluare la comisia de evaluare din cadrul directiei pentru persoane cu handicap.

A beneficiat pana acum de indemnizatie si de celelalte beneficii?
Solicitati la serviciul de expertiza medicala persoane cu dizabilitati din primarie examinarea stadiului actual al bolii cu reevaluarea gradului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de handicap gradul 2 intrebare laur87 laur87 Buna Ziua, Unchiul meu in 1986 a fost impuscat in cap cand era in armata de catre un coleg, dupa acel incident fiind in coma 3luni a scapat dar a ramas cu ... (vezi toată discuția)
Schimbarea categoriei de handicap marcusromania01 marcusromania01 Am transplant de ficat .Am handicap gradul II accentuat ,este posibil sa se schimbe aceasta incadrare de handicap ? in ce conditii se poate intampla aceasta ? (vezi toată discuția)
Certificat handicap permanent jean1 jean1 Buna ziua ! Sant persoana cu handicap gr 1 accentuat ( diabet zaharat tip1 juvenil )si vreau sa stiu daca pot beneficia de certificat de handicap permanent, ... (vezi toată discuția)