avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort mai vechi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort mai vechi

dupa o decizie definitiva si irevocabila cu incredintare minor, tutorele "mama" poate parasi teritoriul romaniei fara acordul "tatalui" ? cu respect radu pavel ,va multumesc
Cel mai recent răspuns: pavel_dumitru_radu , utilizator 23:28, 2 Februarie 2012
Conform legilatiei in vigoare , daca minorul i-a fost incredintat spre crestere si educare mamei prin hotariere judecatoreasca, aceasta poate lua copilul in strainatate, fara acordul tatalui.Trebuie sa aprezinte la politia de frontiera sentinta definitiva prin care i s-a incredintat minorul.
multumesc credeam ca nu este posibil,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)
Declaratie acord la ieșirea din tara tzicsor tzicsor In cazul in care sotii sunt divortati, iar minorul este incredintat unuia dintre parinti prin hotarare judecatoreasca, mai este necesar acordul celuilalt ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec din tara cu copiii Lili Sina Lili Sina Sunt o mama, in care Curtea de Apel Timisoara imi incredinteaza spre crestere si educare cei doi copii (17 si 12 ani), decizia fiind irevocabila, fara ca in ... (vezi toată discuția)