avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de schimb cu ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de schimb cu ipoteca

Buna ziua! Am un apartament cu 2 camere si vreau sa fac un schimb cu un apartament de 3 camere si sa dau o diferenta. Am aflat de la proprietar ca are o ipoteca si intreb cum sa fac la semnarea actelor sa nu ma pacaleasca sa pierd cumva apartamentul? Exista un birou care sa verifice daca este sau nu ipotecat apartamentul sau este de ajuns doar certificatul fiscal? Exista posibilitatea ca vreun notar public sa accepte sa faca actele fara sa verifice sau sa aiba intelegere cu proprietarul apartamentuluyi ipotecat? Ce acte sa cer ca sa fiu sigur de valabilitatea contractului si sa nu am probleme dupa semnarea lui? Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:27, 3 Februarie 2012
La perfectarea contractului de schimb veti fi in posesia extrasului autentic de Carte Funciara. Daca acolo apare ca si ipotecat, nu semnati contractul de schimb. Sau sa va arate adresa de radiere a ipotecii emisa in forma autentica de catre creditorul ipotecar prin care ipoteca va fi radiata concomitent cu schimbul.
Extrasul autentic de Carte Funciara il obtine notarul sau fiecare proprietar in parte pentru apartamentul sau? Nu exista totusi o alta modalitate de a verifica si a nu ajunge pana in faza finala semnarii actelor la notar? Multumesc!
Notarul. Pana atunci puteti cere un extras cf de informare, ca sa vedeti daca e sau nu grevat de sarcini imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pașii de urmat după achitarea creditului imobiliar? aș vrea să am actele de proprietate în regulă DragosCojocariu DragosCojocariu Am achitat anticipat creditul prima casa, si am terminat cu banca obtinand de la Fond acordul de radiere a ipotecii. Dupa ce am obtinut acest act, banca mi-a ... (vezi toată discuția)
Avocat achizitie locuinta MaximGeorgeBogdan MaximGeorgeBogdan Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: cum aflu daca locuinta pe care o cumpar e grevata de datorii la banci, ipotecata etc. Nu stiu exact ... (vezi toată discuția)
Carte funciara - sarcina ipoteca dezvoltator inca este prezenta Alexandra_95 Alexandra_95 Buna ziua Am cumpărat în 2021 primul meu apartament de la un dezvoltator prin credit ipotecar. Am dat avansul de 15% și restul banilor a fost dat de banca. ... (vezi toată discuția)