Buna ziua! Am un apartament cu 2 camere si vreau sa fac un schimb cu un apartament de 3 camere si sa dau o diferenta. Am aflat de la proprietar ca are o ipoteca si intreb cum sa fac la semnarea actelor sa nu ma pacaleasca sa pierd cumva apartamentul? Exista un birou care sa verifice daca este sau nu ipotecat apartamentul sau este de ajuns doar certificatul fiscal? Exista posibilitatea ca vreun notar public sa accepte sa faca actele fara sa verifice sau sa aiba intelegere cu proprietarul apartamentuluyi ipotecat? Ce acte sa cer ca sa fiu sigur de valabilitatea contractului si sa nu am probleme dupa semnarea lui? Va multumesc anticipat!!!
La perfectarea contractului de schimb veti fi in posesia extrasului autentic de Carte Funciara. Daca acolo apare ca si ipotecat, nu semnati contractul de schimb. Sau sa va arate adresa de radiere a ipotecii emisa in forma autentica de catre creditorul ipotecar prin care ipoteca va fi radiata concomitent cu schimbul.
Extrasul autentic de Carte Funciara il obtine notarul sau fiecare proprietar in parte pentru apartamentul sau? Nu exista totusi o alta modalitate de a verifica si a nu ajunge pana in faza finala semnarii actelor la notar? Multumesc!