avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal scriptic - turc, nu este de gasit si tatal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal scriptic - turc, nu este de gasit si tatal biologic vrea sa recunoasca - copilul

Buna ziua,

Am o prietena care are o problema, a fost casatorita cu un barbat turc, si a nascut un copil care nu este al turcului. Dupa ceva timp au divortat. Copilul fiind incredintat mamei - si in acest moment copilul are 5 ani. Problema este ca tatal biologic vrea sa il recunoasca - acesta fiind roman, insa turcul nu este de gasit. Intrebarea este care ar fi procedura (etapele) de recunoastere a copilului in lipsa tatalui scricptic (turcului)?
Mai am doua intrebari.
Cum se poate face dovada paternitatii fara a face un test adn? - care este destul de costisitor pentru ei.
Daca deschide mama tagada paternitatii si tatal scriptic nu se prezinta (avand in vedere ca el se afla in Turcia si nu mai poate fi contactat) poate cumva sa se declare ca tatal scriptic nu este si tatal biologic, si at sa fie trecuta in certificatul de nastere la parinti doar mama. Ca mai apoi tatal biologic sa vina si sa-l recunoasca pe copil?
In nici un caz. Se va face testul ADN obligatoriu.
Multumesc pentru raspunsuri... o zi buna tuturor
in plus, mama avea la dispozitie 3 ani de la nasterea copilului pentru a introduce ea aceasta actiune, nu mai este in termen.
Dar copilul fiind minor prin cineva ar putea deschide?

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Mama divortata dar are copil cu alt barbat inutza13 inutza13 buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind ... (vezi toată discuția)