avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa postului

Cum se procedeaza in situatia in care angajatul nu vrea sa semneze fisa postului modificata si ce consecinte poate sa rezulte din aceasta situatie? Ce procedura trebuie sa urmeze angajatorul pentru a modifica fisa postului?
Multumesc.:help:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 5 Februarie 2012
Refuzul semnarii fisei de post poate fi considerat abatere disciplinara si sanctionata ca atare de catre angajator.

Stabilirea atributiilor corespunzatoare fiecarui salariat, concretizate in fisa postului, reprezinta prerogativa exclusiva a angajatorului, care se va raporta, desigur, la obligatiile principale pe care si le asuma salariatul la incheierea c ontractului individual de munca.
Multumesc pentru raspuns.
Sunt de acord cu raspunsul dvs. insa esenta era in cazul modificarii fisei postului. Trebuie respectata o procedura pentru modificarea fisei postului, adica modificare ori completare de atributii fata de cele luate la cunostinta odata cu semnarea fisei postului la incadrare? Daca se procedeaza legal pentru modificarea fisei postului, sigur refuzul de luare la cunostinta, adica refuzul asumarii atributiilor postului ocupat este abatere disciplinara.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
Masaro, utilizator
Angajatorul poate modifica fisa postului prin adaugarea de noi atributii .. insa parerea mea este ca salariatul poate semna aceste modificari sub rezerva legalitati acestora ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de post mihaelaru mihaelaru buna ziua, doresc sa va intreb daca intocmirea fisei de post este responsabilitatea departamentului de resurse umane, daca acest lucru este si trecut in ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca carmenstan carmenstan Se modifica structura si se infiinteaza un nou compartiment ..personalul trebuie dirijat din cel existent -trebuie sa ne incadram in bugetul de cheltuieli- una ... (vezi toată discuția)
Problema legata de fisa postului Sandu86 Sandu86 Buna ziua, lucrez ca facturist la o societate de productie si distributie mezeluri si am o problema legata de fisa postului. Ieri am fost chemat la resurse ... (vezi toată discuția)