avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament intre soti

As dori sa stiu daca intre mine si sotul meu exista un testament fara rezervatari mai poate fi atacat de cineva atunci cand se va face succesiunea,noi impreuna nu avem copii,iar eu am copii din prima casatorie,copii mei pot mostenii dupa moartea noastra, poate fi atacat de frati care au renuntat la mostenire la timpul respectiv sau de nepoti.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 00:59, 1 Iulie 2012
Orice document poate fi atacat, conteaza daca exista sau nu sanse de reusita.

Daca realizati testamente reciproce autentice la notar sansele de anulare sunt infime.

Totusi, daca dvs. veti deceda prima, fiul dvs. va veni la mostenirea alaturi de sotul dvs. si va mosteni rezerva, adica 3/8.
am si eu o situatie daca sunteti amabili
parinti mei traiesc, iar noi(copii)sunt 3frati,acum parinti mei au o mica propietate pe care in acte este propietar tatal meumama mea nu este specificata in nici un
fel desi totul a fost construit fiind inpreuna mai bine de 35 de ani si ar vrea sa gaseasca o modalitate de a rezolva cu mostenirea , adica sa faca un act prin care in cazul in care tatal meu decedeaza mostenitoare deplina sa fie mama mea ,fara a lasa nimic la cei 3 copiii, mama mea urmand sa hotarasca cui lasa mostenirea atunci cand va hotari ea.cea ce eu personal sunt de acord:
sfaturi
+se poate face act intre 2 soti casatoriti legitim fara a lasa nici un drept copiilor,mostenitor devenind doar unul din soti(testament ceva?)in cazul decesului celuilant?
+ce acte pot face cei doi soti pentru asi lasa unul altuia in caz de deces bunurile comune dar nimic copiilor comuni?fara a cere parerea copiilor binenteles
+acte ce nu ar mai putea fi atacate de nici un copil , mostenitor si propietar fiind doar un sot
va multumesc
in speranta ca ma veti ajuta pentru linistea mamei mele astept rasp
Raspunsul este unul singur: Pactele asupra unor mosteniri viitoare sunt interzise.

Se pot incheia testamente concomitente, dar copii pot beneficia de rezerva
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
dar o vanzare cumparare directa intre cei doi soti este posibil?
sau inca o intrebare, este posibil ca sotul propietar sa poata fi reprezentat la notar sau judecatorie in vederea vanzari propietati de catre celalant sot?
inputernicire notariala?procura? ??

Alte discuții în legătură

Testament alina1234545 alina1234545 Buna ziua, numele meu este Alina si va cer un sfat in legatura cu un testament: "' X "" este vaduv, si are 3 copii, 2 copii "" A si B"" din prima ... (vezi toată discuția)
Testament casă + alte bunuri mobile și imobile Trascadaniela Trascadaniela Bună dimineața ,soțul meu are cancer ,elare 4copii din altă căsătorie eu 1 din altă căsătorie +2copii pe care îi avem înpreună ,soțul doreşte ... (vezi toată discuția)
Testament nutelanebunatica nutelanebunatica pot sa las prin testament jumatate din apartamentul in care locuiesc acum cu sotul meu copilului care are 15 ani si sa nu fie atacat de nimeni dupa decesul meu (vezi toată discuția)