Bună dimineața ,soțul meu are cancer ,elare 4copii din altă căsătorie eu 1 din altă căsătorie +2copii pe care îi avem înpreună ,soțul doreşte să-mi facă mie ca soțiè legitimă testament ,menționez soțul le-a lăsat celor 4 copii casă cum pot proceda ca cei 4 copii ai soțului să nu mai aibă drept la casă dacă facem testament pe numele meu ca sotie legitimă care sunt paşi de urmat şi cît mă costă testamentul pe care soțul vrea să-l facă ,dacă poate fi atacat în instanță şi ce-aşputea face ca eu sotie legitimă după decesul soțului să nu fiu dată afară din casă de cei 4 copii ai soțului,Mulțumesc anticipat.
Da, testamentul este supus reductiunii.
Adica: daca bunurile pe care vi le lasa prin testament au o valoare mai mare decat ce le-a dat copiilor (deși nu stiu sub ce formă le-a dat), copiii pot solicita reductiunea. Asta înseamnă fie să le achitați niste sume de bani pentru rezerva succesorala încălcată, fie se împarte efectiv terenul și casa intre ei si dvs.
Nu exista act care să excludă de la mostenire descendentii.
Testament
0737187571
Buna ziua, in 1989 m-am recasatorit eu am ramas cu 1 copil (6 ani) iar sotul meu a lasat 2 copii (tot micuti)sotiei intr-un apartament pe care tocmai il ... (vezi toată discuția)